Renkött slår allt annat, enligt artikelförfattaren. Foto: Kenneth Johansson

Debatt: ”Nyttigaste köttet kommer från renen”

Tryggve Engelberts debattartikel Stockholmare, EU och MP vill döda samekulturen, var välkommen och bra. Jag skulle vilja lägga till att då det gäller kvalitet och näringsvärde kommer det för människan nyttigaste och välsmakande köttet från just renen.

Samerna är vår urbefolkning som fått lida mycket av sydligare boende svenskars girighet, vidskepelse, trångsynthet, elakhet och avundsjuka. Vi sydsvenskar har mycket vi borde be om ursäkt för!

I Miljöpartiet frodas fritt ljusblå idéer utan vare sig verklighetsförankring eller ekonomiskt bärande kalkyler utan att bli motsagda. Vissa övriga partier behöver stöd från MP för att få igenom sina egna frågor.

 

Nu har vi facit

EU torde ha bildats för att inte arvfienderna Frankrike och Tyskland ska ryka ihop och kriga med varandra på nytt. Våra svenska partier svalde lockbetena och bedrev aktiv lobbying mot svenska folket för att det skulle rösta för medlemskap.

Våra svenska politiker lovade dyrt och heligt oss jägare att vi inte behövde befara att våra fri- och rättigheter skulle inskränkas genom Sveriges inträde i EU. Nu har vi facit i hand…

Vårjakten på morkulla flög sin kos. EU har ju sitt fågeldirektiv.

Vi svenskar blir mer och mer omyndigförklarade och får till exempel finna oss i att skarvar urholkar svenska fiskbestånd och med sin avföring dödar viss växtlighet. Skarv är bristvara i Europa, därför ska den få föröka sig fritt i Sverige.

 

Inte ett svar

Så har vi vargen. Jag har i flera insändare ställt frågan vilken nytta vargen tillför vår svenska natur. Det var väl inte för inte som den utrotades på 1800-talet. Inte ett enda svar har jag fått på den frågan.

Beslutet om att vargstammen skulle få uppgå till drygt 200 individer – vart tog efterlevnaden vägen? Våra politiker tycks gilla Rovdjursföreningen mer än oss dumlojala skattebetalare.

Tänk om Sverige kunde få styras från Helgeandsholmen och inte från Södermalm, Stureplan, Bryssel och Strasbourg …

 

Per Sjöswärd

Rimforsa

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.