Foto: Lars-Henrik Andersson

Debatt: ”Konspirationsteorier leder inte framåt”

Att ägna sig åt konspirationsteorier och se den demokratiska politiska makten som en fiende leder inte framåt. För att hela landet ska leva måste vi ägna tankar och tid åt att främja en hållbar utveckling.

I debattartikeln En process för att avfolka landsbygden anklagas EU för att ha en underliggande agenda där målet är att avfolka landsbygden. Sorgligt nog känns det som ytterligare en konspirationsteori, där artikelförfattaren som bevis räknar upp ett antal graverande exempel som kokar ned till att den demokratiska politiska makten är en fiende.
Men vad gör vi då för att kunna driva en politik där känslan blir mer av att ”hela landet ska leva”?
Till att börja med bör vi kritiskt granska vilka politiska rörelser som faktiskt företräder en folkmajoritets breda intressen av ett bra liv. Detta oavsett var man lever i landet, och oavsett vilken livssituation man befinner sig i, framför kapitalets betydligt mer snäva intressen av vinstmaximering för denna lilla minoritet.

 

Tvingas flytta

Det sistnämnda intresset leder till en koncentration av verksamheten till så folktäta geografiska områden som möjligt, och avfolkar landsbygden av rena personliga försörjnings- och utvecklingsskäl.
Kort sagt så tvingas man att flytta.
Om vi vill ha ett samhälle för alla, får vi se till att främja ett återställande av skattekvoten för en tillräcklig finansiering för människors behov av bland annat arbete, utbildning, sjukvård, omsorg och infrastruktur. Både på land och i stad.

 

Påvens skägg

För mänsklighetens framtid gäller det – förutom utfasning av fossilbränsleanvändning – att vi producerar vår mat, och rätt mat, i våra närområden, och styrs bort från mat som kräver långa miljöbelastande transporter och alltför ofta dåliga och farliga arbetsvillkor.
Så vi bör ägna både tankemöda och tid för att så bra som möjligt främja en nödvändig och önskvärd utveckling, i stället för att konspirera om huruvida påven har skägg eller ej.

 

Tomas Sandberg

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.