torsdag 22 februari

Opinion

I stället för att försvåra tillvaron för jägarkåren borde regeringen visa den uppskattning för allt ideellt arbete som uträtta, anser skribenten.

I stället för att försvåra tillvaron för jägarkåren borde regeringen visa den uppskattning för allt ideellt arbete som uträtta, anser skribenten. Foto: Martin Källberg

Debatt: ”En avledande politisk teater”

Inrikesminister Mikael Dambergs (S) agerande i frågan om vapenmagasin är ett sätt att minska friktionen mellan Miljöpartiet med deras jakthatarideologi och Socialdemokraterna. Detta är en avledande politisk teater.

Mikael Damberg har inte kompetensen att förstå att man inte kan uppnå resultat i arbetet mot vapenvåld genom att angripa jägarkårens vapen.
Inrikesministern borde veta att svartvapenmarknaden är grunden för det ökade vapenvåldet. Jaktvapen är inte lämpliga att genomföra brott med, men det är pistoler och militära vapen.

Att regeringen inte ens kan följa vapenlagen om inlåsta vapen i regeringskansliet gör bara att Mikael Damberg bör bytas ut nu, innan han ställer till med mer elände för landet och polisen, räddningstjänsten och domstolsväsendet.

 

Jägare är naturvårdare

I stället för att försvåra tillvaron för jägarkåren borde regeringen visa den uppskattning för allt ideellt arbete som uträttas. Utan jägarkåren kommer vår unika natur att förfalla till en krisande utarmning av arter.

Uppgifter om känsliga områden för tjäderspel och häckningsplatser är något som jägarna förser skogsbolagen med.

När örnen var på utrotningens gräns så var det jägarkåren som räddade den med stödutfodring. Tyvärr är nu risken mycket stor att vindkraften får samma negativa effekt på örnarna som miljögifterna hade.

Berguv Nord var många jägare med i. Vi bevakar bon för att hindra äggplundring och förhindrar tjuvjakt.

Andra naturvårdande åtgärder från jägarna är anläggande av våtmarker, utfodring och holkbyggande. Liksom att hålla gamla vandringsleder och körvägar öppna.

 

Levande glesbygd

Det är dags att vi jägare visar vad vi gör för naturen och stoppar jaktmotståndarnas verksamhet som bygger på tyckande och okunskap.
Jägarkåren är landets främsta skyddare av en levande natur och en levande kultur för levande glesbygd och hundrasernas bevarande.

 

Kjell Svedman

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.