tisdag 27 februari

Opinion

I ett förslag till nya jakttider skriver LRF att jakt på rådjur, dov och kron ska kunna bedrivas även under dygnets mörka timmar. Foto: Kenneth Johansson

Debatt: ”Är det verkligen värt att handla svenskt?”

Extrema förslag från LRF på nya jakttider gör att jag funderar på att ompröva hur jag väljer varor i butiken. Är det så viktigt att köpa svenskt i fortsättningen?

Efter att Lantbrukarnas Riksförbund kom med sitt förslag till nya jakttider frågar Bernt Karlsson i en krönika på svenskjakt.se vart LRF:s djurskyddstanke har tagit vägen.

En fråga som i alla delar är berättigad när man läser förslaget och jämför vad LRF framför om sin höga etik och värderingar om god djurhållning.

Ännu mer frågande till detta förslag blir jag efter att Svenska Jägareförbundet den 26 februari på sin hemsida rapporterar att man haft ett bra möte med LRF. Vilka träffade ni där? Det kan väl inte vara de som står bakom förslaget?

Jag har i alla år som konsument värnat om, och valt att handla svenska och om möjligt lokala produkter av matvaror, men de här extrema tankarna från LRF gör att jag har börjat tvivla på om det är värt detta.

 

Bo Larsson

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Mina artiklar

Senaste från Annonstorget