torsdag 29 februari

Jakt & prylar

Som en röd tråd genom berättelsen löper vargen, både som rovdjur och samhällsfråga med den inbyggda konflikten mellan vargkramare och varghatare.

Spänning till sista slutet

Premium

Löpa varg är titeln på en ny bok av Kerstin Ekman. Huvudperson är Ulf Norrstig, pensionerad jägmästare och jaktledare i Loåsens jaktlag i Hälsingland. När hans hjärta börjar svikta och han ser tillbaka på sitt yrkesliv i skogen är det mycket han börjar omvärdera och ångra. Samma sak med jakten.

Som en röd tråd genom berättelsen löper vargen, både som rovdjur och samhällsfråga med den inbyggda konflikten mellan vargkramare och varghatare.

Ulf Norrstig har en utrangerad husvagn som jaktkoja på sitt skifte vid Igelsjöarna som en vinterdag hittas nedbränd. Vid polisens platsundersökning upptäcks vargben bland resterna. Någon har dödat en varg, slängt in den i husvagnen och satt eld på hela skiten. Men vem?

 

Kör fast

Polisens utredning kör fast, men tack vare en kvinna som samlat lump för att klippa mattrasor, och ett välordnat fotoarkiv över Loåsens älgjaktlag, kan förövaren spåras och avslöjas.

Löpa varg är en mästerligt skriven berättelse där alla med erfarenhet av jakt känner igen sig i detaljerna. När till exempel ny jaktledare ska väljas får läsarna följa det psykologiska spelet, när den gamles erfarenhet och kunskap ska ställas mot den yngres praktiska duglighet.

 

Fångar läsaren

Löpa varg är en bok som verkligen fångar läsaren. Spänningen vidmakthålls till sista slutet och man lägger den inte ifrån sig förrän man fått veta hur det går. Ska man sätta någon etikett på boken så är den närmast en kriminalroman.

Boken är på 180 sidor, utges av Bonniers förlag och kostar 199 kronor i nätbokhandeln.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay