torsdag 13 juni

Jakt & prylar

Sveriges radio tar ett rejält grepp kring älgstammens tillbakagång. Foto: Roland Svensson & Michael Erhardsson / Mostphotos

Recension: Bra av Sveriges radio om älgar och älgförvaltning

Älgen – så skapade vi skogens konungs uppgång och fall. Så heter att nytt program från Vetenskapsradion Klotet. Är du det minsta intresserad av älgar och älgförvaltning borde du lyssna på det.

Ingen kan ha missat att älgstammen går ner kraftigt i landet. Svensk Jakt har belyst detta i mängder av artiklar och jägarnas reaktioner har inte uteblivit.
Även Sveriges radio har i Vetenskapsradion Klotet tagit ett rejält grepp över vad som hänt med landets älgstam efter att den nya älgförvaltningen infördes 2012.

Jägareförbundet medverkar

I programmet får vi bland andra träffa Johan Frost, rovviltansvarig i Jägareförbundet Dalarna, på älgjakt i ett område i dalaskogarna där älgstammen mer än halverats de senaste tio åren.
Bland övriga röster som hörs i programmet finns Ebba Henning Planck – viltspecialist på Skogsstyrelsen samt Göran Ericsson – professor i viltekologi vid SLU.

Många av delarna som tas upp i programmet har du redan läst om i Svensk Jakt, men programmet tappar inte i intresse för det.

Om du inte redan har lyssnat på programmet tycker jag att du ska göra det.

Älgen – så skapade vi skogens konungs uppgång och fall

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay