fredag 12 april

Jakt & prylar

I kortdokumentären Den längsta väntan får vi följa de unga jägarna Thelma Ekeblad och Sahlina Lundgren. Foto: Malin Nicander/SVT

Ett perspektiv vi väntat länge på

Thelma Ekeblad och Sahlina Lundgren jagar, diskuterar och drömmer i Lisa Meyers perspektivrika kortfilm.

Det är, om sanningen ska fram, egentligen inte jakt som Lisa Meyers kortfilm Den längsta väntan handlar om. Snarare är jakten den sysselsättning som – på ett fullständigt naturligt och befriande okommenterat sätt – bara pågår medan Thelma Ekeblad och Sahlina Lundgren diskuterar och drömmer om det vuxenliv som snart ska börja. En väntan som känns oändlig.

Regissören Lisa Meyer har i sitt filmskapande ofta återkommit till unga tjejer på landsbygden och Den längsta väntan, som är en av sex fristående korta dokumentärfilmer ingående i SVT:s kortfilmssatsning Nu kör vi!, är inget undantag.

Lisa Meyer och fotografen Malin Nicander fångar på ett fint sätt den kraft och livslust som filmens två huvudpersoner, Thelma och Sahlina, bär på. Vi tittare får se två starka personer som med frimodig entusiasm visar att jakt kan vara något fullständigt naturligt även för unga tjejer. 

Det perspektivet ser man inte varje dag i Sveriges Television.

Den längsta väntan finns att se på SVT Play till och med den 29 oktober 2024.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay