onsdag 27 oktober

Rusta dig för skogsvägarnas utmaningar: ”Många kompromissar vad gäller däck”

Fördelarna med rätt däck är många – inte minst för oss som ofta lämnar de större, traditionella vägarna och ger oss ut i skog och mark. Vi fick en pratstund med Peyman Sabet på Michelin Europa som tipsade oss om vad man bör tänka på för att maximera sin upplevelse och rusta sig för utmaningarna som de svenska skogsvägarna erbjuder.

Smidig el-SUV för den medvetna jägaren

Intresset för elbilar ökar i samhället, både gällande familjebilar, transportbilar, sportbilar och bilar för skog och mark. En elbil är en naturlig del för många i dagens samhälle. De är enkla att köra och underhålla samt miljöhänsynen är stor, vilket blir viktigare för fler och fler förare. Valet av elbil hjälper jägaren att värna om naturen och sköta viltvården så humant som möjligt. En tyst bil som inte röjer jägaren vid transport är en uppskattad bonus som helt klart välkomnas av jägarkåren.

”Kör vi fast nu?!” – Moderna lösningar för jägaren i skog och mark

”Kör vi fast nu?!” hörde jag från passagerarsätet och visst, tanken hade slagit mig. Nog för att jag har fyrhjulsdrift på min gamla kombi, men markfrigången är inte den högsta och den är ärligt talat nog inte ämnad att köra i för djup lera, sand eller jord.

Öppna ögonen och bli en bättre skytt

Drevjakterna står för dörren när jaktåret blir allt intensivare. Med ett rödpunktsikte från Aimpoint monterat på bössan så blir du en bättre skytt på rörliga mål. Det hjälper dig att ta snabbare skott och du nyttjar kroppens naturliga instinkter.
Men det kräver en del träning.
– Håll båda ögonen öppna! Bibehåll fokus på målet med båda ögonen öppna och se till att punkten finns framför det beväpnade ögat. Det ger dig en fantastisk kontroll över situationen. säger Erik Ås, ansvarig skjutinstruktör på Aimpoint.

Dagen då allt gick fel

”Det hade varit en stressig vecka på jobbet, en vabbdag med sjuka barn och dessutom gick tvättmaskinen sönder. Ni vet, en sådan där vecka då allt går fel.

Allroundhund – en jagande skiftnyckel

En jakthund som fixar det flesta av Sveriges jaktbara vilt är en dröm för många. Ingrid och Tomas Olofsson på Hedängens Kennel vet vad som krävs för att lyckas.
– En god lydnad och en bra kontakt med hunden är nyckeln till att få hunden att jobba som du vill, säger Tomas Olofsson.

Låt jakten styra ammunitionsvalet

Att välja kaliber efter jakt är något som jägare gör och gärna diskuterar.
Men hur ofta tänker du på att välja den mest effektiva ammunitionen till din jaktform?
Nu kommer ett nytt system som gör ammunitionsvalet lättare för den mångsidige jägaren.

Rödpunktsikte gör dig till en bättre skytt

Att kunna ta ett säkert och dödande skott när viltet är i rörelse är något som alla jägare eftersträvar. Det är lättare sagt än gjort, men med ett rödpunktsikte från Aimpoint så kommer du en bra bit på vägen.

Så laddar Thomas Ekberg hundarna på bästa sätt

Jaktens elitidrottare, hundarna, är redo för en ny säsong. Men har de fått de bästa förutsättningar för att lyckas?
– Att välja rätt foder är A och O om bästa kompisen ska kunna prestera på topp under jakten, säger Thomas Ekberg, hundägare, yrkesjägare och ambassadör för PrimaDog.

Fodret avgörande hur hunden kan prestera

Hedängens kennel har hela tiden höjt nivån och är målmedvetna när det gäller hundar och avel.
– Vårt mål med aveln är att tillföra rasen friska och sunda individer med goda jaktegenskaper som rasen är ämnade för. En viktig del är fodret. Vi prutar inte på någonting utan väljer Bozita Robur. Ett helfoder som jag varmt rekommenderar till andra.

Landinarnas Daisy är redo för ripjakt. En jakt som kräver det lilla extra både av jägare och hund.

Busjakt eller elitprov – alla hundar förtjänar det bästa

Från busjakt till fågeljakter i toppklass – Hedängens kennel i Tidaholm har utvecklat jakten i decennier – hela tiden med hundens bästa i fokus.

Hunden har sedan urminnes tiden alltid haft smak för belöning. Som hunddressör väljer Amir Zand alltid PrimaDog för att ge sin hund rätt belöning. Foto: Maud Mattsson

Dressyrproffset: Rätt belöning ger framgång för jakthunden

En dos tålamod med massor av kärlek och rätt belöning. Det är Amir Zands nyckel till framgång när det gäller hunddressyr.

F1 – kniven som kan rädda liv

Först lockas ögat till den attraktiva designen. När kniven vilar i handen känner du det gedigna hantverket. Känslan av kvalitét finns där. Fällkniven AB:s storsäljare F1 gör dig aldrig besviken. Har du väl fått smak för dess kvalitét är det en kniv du aldrig vill vara utan.

Rätt ammunition – en träffsäker satsning

Oavsett jaktform handlar det alltid om att du ska vara en säker skytt och ha rätt ammunition.
Hos Jaktia lämnas inget åt slumpen.  Mottot är: rätt kulor till rätt typ av jakt. Med det i åtanke inleder Jaktia ett djupare samarbete med Norma.

Nu har André slutat leta – PrimaDog gör hundarna rättvisa

För att få uppleva en lyckad jakt kan inget lämnas åt slumpen. Det menar André Åkerström på jaktföretaget Ontarget.se. Som flitigt anlitad hundförare med åtta hundar i hundstallet måste han lita på att hundarna orkar prestera fullt ut, vid varje jaktdag. En viktig ingrediens för att ge hundarnas jaktlust rättvisa är hundfodret PrimaDog.

Kallelse till årsmöte i Jägareförbundet Sundsvall

Jägareförbundet Sundsvall håller årsmöte den 16 februari klockan 19.00 på Folkets hus i Kvissleby.

Nya knall-och-fall kulor när allt ska falla på plats

TIPSTRIKE och den blyfria uppstickaren ECOSTRIKE är först ut när Norma presenterar ammunitionsserien STRIKE.