fredag 14 juni

Den ultimata jaktbilen – du tar dig alltid fram med en Toyota Hilux

Toyota Hilux är en bil för alla som vill ha något unikt och som alltid vill ta sig fram, oavsett väder och underlag. Utan att kompromissa är den tuff, slitstark och motorstark samtidigt som den har hög komfort och en iögonfallande interiör. Den tål att köras långt med – och arbetas med, varje dag.

Toyota

Störst borgar för kvalitet och pålitlighet

Under 2023 tillverkades totalt 11,5 miljoner bilar av Toyota och dess dotterbolag, vilket är en ökning med 8,5 procent jämfört med 2022. Toyota säljs i mer än 170 länder och har 69 fabriker runt om i världen, samtliga miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Toyota Hilux – för jägaren

Madeleine Pettersson är en Sveriges mest kända kvinnliga jaktprofiler. Madeleine är en erfaren och meriterad jägare som har stor erfarenhet av jakter såväl i Europa som i Sydafrika. Madeleine har även kört Toyota i flera år, något som satt ytterligare guldkant på äventyren. Hon utvecklar:

– Hilux är känd för sin robusthet och tillförlitlighet, vilket gör att man alltid tar sig fram. Med hög markfrigång, kraftfull 4WD-kapacitet och en stark motor klarar den av att ta sigfram, något som är perfekt när man behöver navigera på skogsbilvägar under jaktexpeditioner, säger hon.

Med hög markfrigång, kraftfull 4WD-kapacitet och en stark motor klarar Hilux av att ta sig fram.

Och tillägger:
– För många jägare blir Hilux mer än bara ett transportmedel; den blir en pålitlig partner under jakten. Den symboliserar äventyr och frihet att utforska till exempel avlägsna jaktmarker, och att ta sig fram oavsett väglag utan att man behöver oroa sig för att bilen ska svika i kritiska lägen.

Madeleine Pettersson, Side-By-Side, samt Henrik Norgren, Toyota Professional.

Motor med styrka och trygghet

Jaktdagar kan verkligen vara varierande. Ena dagen är det fullt med jägare i bilen som ska sättas ut på svåråtkomliga pass, en annan dag är det utrustning och röjsågar som ska transporteras ut. Ibland kanske en personbil har kört fast och då är det bra att ha en potent bil med mycket kraft som kan dra loss det mesta.
– Oavsett vart du är på väg och vad du ska göra så kommer Hilux att ta dig dit. Legendariska och kraftfulla Hilux har en kapacitet på upp till 3,5 tons dragvikt, vilket gör att inget uppdrag blir för stort, förklarar Henrik Norgren, LCV Manager, Toyota Professional.
– Att köra en Toyota Hilux är en trygghet och en försäkran att uppdraget du har för dagen blir gjort och att du kommer fram; vare sig det handlar om att köra i branta backar, på leriga vägar eller i kraftig lutning. Du kommer dit och hem igen, berättar Henrik.

Din plats. Din värld.

En Hilux är robust och tuff på utsidan, men har samtidigt maximal komfort på insidan.
– Jag vet att många uppskattar mixen med att Hilux är en riktigt tuff och stark slitvarg, samtidigt som kupén är tyst och bekväm att färdas i, säger Henrik.

Som jaktbil är Hilux mycket praktisk. Madeleine utvecklar:
– De rymliga lastflaken tillåter enkelt transport av jaktutrustning, fällda djur och annat nödvändigt material. Interiören är ofta designad med tanke funktionalitet, komfort och enkel rengöring, vilket är en stor fördel efter dagar i skogen. Dessutom är Hilux ofta utrustad med olika tillbehör som kan anpassas för jaktbehov; såsom extra ljus, vinschar och skydd för underredet.

– Oavsett vad du har för last, eller i vilka förhållanden du än kör, kan du räkna med att resan blir bekväm och att du kommer fram i en Hilux, förklarar Henrik Norgren.

Säkerhet för alla i bilen

Det finns inte mindre än sju airbags. Dessutom är Toyota Safety Sense standard vilket gör att föraren alltid kan känna sig säker på att han eller hon håller sig själv och sin omgivning på den säkra sidan.
– Förarmiljön är fullspäckad av teknik och multimedia, vilket gör resan till ett sant nöje och gör att du kan lyssna på alla dina favoritspellistor genom ljudsystemet från JBL, förklarar Henrik.

Hilux i världens tuffaste rally

Sedan 1978 har det beryktade Dakarrallyt varit definitionen av utmanande körförhållanden – och varit det ultimata testet för att i förlängningen kunna utveckla och tillverka ännu bättre bilar.
– Oavsett vad du har för last, eller i vilka förhållanden du än kör, kan du räkna med att resan blir bekväm och att du kommer fram i en Hilux, förklarar Henrik med ett leende.

Design som sticker ut, oavsett väglag

– Jag vet att många väljer Toyota för dess kvalitet och pålitlighet, men genom den feedback vi får från kunderna ser vi även att de är väldigt nöjda med utseendet och känslan i bilen som helhet. Design och utseende tilltalar verkliga jägare och de som vill ta sig fram på vägar i skog och mark, berättar Henrik.

Och tillägger:
– Ju tuffare förhållanden, desto bättre trivs Hilux.

Att köra en Hilux kan ge en känsla av trygghet och kontroll, särskilt i utmanande och ojämnt väglag.

Dåligt underhållen väg – inga problem

Hilux är utrustad med fyrhjulsdrift, diffspärr, hög markfrigång och de allra senaste elektroniska hjälpmedlen för ökad framkomlighet.
– Givetvis är nya Hilux utrustad med Toyota Safety Sense som standard och den är mycket bekväm och tyst även på vanlig landsväg, berättar Henrik.

Robust och självsäker

Att köra en Hilux kan ge en känsla av trygghet och kontroll, särskilt i utmanande och ojämnt väglag
– Det robusta bygget och de avancerade funktionerna för att alltid ta dig fram, oavsett underlag, bidrar till en självsäker känsla bakom ratten. Det kan öka njutningen och spänningen vid jakt då du vet att du kan lita på din bil i alla situationer, förklarar Madeleine.

Att ha en Hilux som jaktbil betyder att du kan fokusera mer på själva jakten och känna dig mindre orolig på dåliga skogsvägar.
– Den ger en helhet och bra känsla för en lyckad jakt, säger Madeleine gällande den upphöjda upplevelsen.

Henrik fyller i:
– Att välja en Toyota är för den med fokus att alltid kunna ta sig fram. Att ha ett riktigt och pålitligt verktyg när det gäller, och att vara trygg med sitt val och veta att den fungerar och levererar år in och år ut.

The One – en unik Hilux

The One är en bil för dem som vill ha något unikt och som alltid vill ta sig fram.

Special

Som en specialversion har Toyota Professional tillsammans med Trucker tagit fram Toyota Hilux ”The One” som i grunden är en Hilux, fast utrustad med tillbehör och specialutrustning från Trucker. En utförlig lista hittar ni längre ned i tabellen, men här kan ni läsa några kommentarer och ett axplock gällande vad The One bjuder på.
– The One är en bil för dem som vill ha något unikt och som alltid vill ta sig fram, oavsett väder och väglag, den är också unik då det enbart kommer byggas en bil, därav namnet ”The ONE”, berättar Henrik stolt.
– Det har varit väldigt roligt att få göra denna unika bil. Jag är själv jägare och vet vad jag förväntar mig av en riktigt ordentlig jaktbil, berättar Johan Vikstedt, försäljningsansvarig på Trucker.

– Det har varit väldigt roligt att få göra denna unika bil. Jag är själv jägare och vet vad jag förväntar mig av en riktigt ordentlig jaktbil, berättar Johan Vikstedt.

Ordentligt arbetsljus

Allt sker inte under dagens ljusa timmar och i bäckmörker är det skönt med ordentligt arbetsljus.
– Vem behöver inte mer ljus i mörkret? Ljusfästet gör så att ledrampen sitter stabilt monterat. Bakljuset gör att användare ser bättre när man ska backa eller lasta, förklarar Johan.

Underkörningsskydd och recovery point

Även om Hiluxen har ordentlig markfrigång (31 cm) så kan oturen ändå vara framme, och en rot eller sten kan råka slå i underredet. Då är det en extra trygghet med skydd under bilen.
– Det skyddar drivlinan när man kör på dåliga vägar. Dessutom har den en 8-tons recovery point så att man har något bra att dra i ifall man mot förmodan skulle köra fast, säger Johan.

Underkörningsskydd och recovery point skyddar drivlinan när man kör på dåliga vägar.

Takkorg och ljus

En korg, till skillnad från enbart räcke, ger möjlighet att lasta mer, bättre och säkrare. Det går snabbare att både lasta av och på.

Lådsystem

För att maximera nyttjandet av flak och skåp installeras lådsystem som kan fyllas med det som behövs – och förenklar moment som att lasta på och ur.
– Genom att optimera förvaringen på flaket så får mer plats och användaren hittar det den söker snabbare, förklarar Johan.

Ström

Fler och fler av dagens jaktprodukter går på ström och det är viktigt att kunna ladda under resan till jakten och under dess pauser. För att kunna göra detta så har ett extra batteri installerats som ger mer batterieffekt så att man inte behöver oroa sig för att vara utan ström på flaket.
– Det finns både 12v-uttag och 220v-uttag på flaket så att dator, hundpejl, GPS, radio et cetera kan laddas smidigt och snabbt, berättar Johan.

Kraftig luftkompressor

I en dedikerad låda finns en kraftig luftkompressor. Med denna kan användaren fylla luft i däck, eller blåsa rent flaket, eller sig själv för den delen, om det blivit för dammigt.

Kyl/frys

Med finns också en kraftig kylbox som även håller kyla som en frys.
– Vem vill inte kunna få med sig kall dryck eller varför inte glass ut i skogen? frågar Johan med ett leende.

Trucker – gör det som är bra bättre

Sedan 1986 har Trucker i Nykvarn hjälpt redan bra bilar att bli ännu bättre, genom tillbehör, ombyggnader, justeringar och specialutrustning. Det kan vara lampor, ramar, rails, lådor, skydd, skåp och mycket annat som gör att bilen blir mer effektiv för ändamålet.
– Det är framför allt vår djupa och bred produktkunskap tillsammans med de produkter vi valt ut, och den erfarenheten vi sitter på i att välja ut och montera rätt saker, som gör att kunderna ständigt kommer tillbaka med nästa bil som de vill ha utrustad, berättar Johan Vikstedt.
Johan tycker att man ska välja Trucker när man som bilägare vill tänka långsiktigt och vill ha kvalitet.
– Eftermarknad är viktigt, allt kan gå sönder på ett eller annat sätt. Vi har ett brett utbud av reservdelar i lager för att se till att bilen inte står still, utan kan rulla och göra det den är tänkt för och hålla, år efter år.

Många drömmer om att ”kitta” sin bil, alltså utrusta den med specialdetaljer och produkter. Men det finns många saker att välja mellan och en hel del fallgropar. Det gäller att inte köpa fel, det kan nämligen bli både dyrt och göra att bilen inte räcker till för vad som var tänkt. Johan på Trucker delar med sig av tips hur det gäller att utrusta sin bil.
– De flesta tänker mer på utseende än funktion, att det är en ”kosmetisk” aktivitet. Jag tycker att det är behovet som ska styra. Sedan tycker jag alltid att det ska vara snyggt, men jag brukar säga att funktion kommer före stil. Köp efter rätt behov och tänk långsiktigt för det du ska ha bilen till!

– De flesta tänker mer på utseende än funktion, att det är en ”kosmetisk” aktivitet. Jag tycker att det är behovet som ska styra, säger Johan.

Eurocare vägassistans

Om man ändå mot förmodan få besvär med din bil så finns Toyota Eurocare vägassistans. Toyota Eurocare gäller i hela Europa och ser till att du och din Toyota alltid får hjälp. Till varje ny Toyota följer därför tre års Toyota Eurocare vägassistans med på köpet. Därefter kan du förlänga Toyota Eurocare vägassistans tills bilen blir åtta år gammal.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.