Regeringen och mijöminister Karolina Skog (MP) vill vända utvecklingen och bevara pollinerande insekter som vilda bin och fjärilar. Foto: Kenneth Johansson

Regeringen vill rädda pollinerande insekter

Pollinerande insekter som vilda bin och fjärilar försvinner trots insatser för att bevara dem. Sverige vill nu tillsammans med en rad andra länder jobba för att vända trenden.

Miljöminister Karolina Skog. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Enligt regeringen har nästan 40 procent av de vilda bina och 30 procent av fjärilarna försvunnit i Europa.

Det får en rad negativa konsekvenser för jordbruket, trädgårdsnäringen och den biologiska mångfalden.

 

Sverige agerar

Sverige går nu med i en sammanslutning av särskilt ambitiösa länder som vill vända den negativa utvecklingen och bevara pollinerande insekter.

− Det görs nu en hel del arbete för att förbättra situationen för pollinatörer, men det är inte tillräckligt. Sverige går nu samman med ett antal länder och aktörer för att visa att vi vill göra mer, säger miljöminister Karolina Skog (MP) i ett pressmeddelande.

Övriga länder som också har skrivit under deklarationen och gått med i sammanslutningen är Belgien, Bosnien-Hercegovina, Colombia, Danmark, Dominikanska republiken, Etiopien, Finland, Frankrike, Nederländerna, Irland, Luxemburg, Mexiko, Peru, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Uruguay och Österrike.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev