Dalarnas länsordförande Ulf Berg adjungeras till Jägareförbundets styrelse. Foto: Martin Källberg och Lars Nilsson.

Ulf Berg adjungerad till förbundsstyrelsen

Premium

Dalarnas länsordförande Ulf Berg har accepterat att bistå Jägareförbundets styrelse i arbetet med att hitta en långsiktig lösning för det Allmänna uppdraget. Samtidigt är adjungeringen ett led i att ena förbundet.

Jägareförbundets styrelse hade under söndagen ett extra möte med alla länsordförande. Syftet var att delge hur processen för att ena förbundet går framåt. Ett viktigt led har varit att knyta en av de mest kritiska rösterna till styrelsen.

 

Har tackat ja

Ett uppdrag som Ulf Berg accepterat, efter att styrelsen för Jägareförbundet Dalarna gett klartecken.

– Jag ville inte ta ett sådant beslut utan att ha stöd från länsföreningen i Dalarna. När de var positiva svarade jag ja. Men det är väl ingen som har missat att jag varit kritiskt till hur förbundet har agerat kring Allmänna uppdraget. Detta är en fråga som jag kommer arbeta hårt med och där jag tror det finns goda möjligheter att få till en ändring, säger Ulf Berg i en kommentar på Jägareförbundets hemsida.

Beslutet att adjungera Ulf Berg är även ett sätt att lösa de konflikter som innan, under och efter årets stämma har skakat förbundet.

 

Vi se framåt

Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson är väl medveten om den känsliga situationen.

– Men det går inte att ena ett förbund om inte alla vill. Jag vill visa att styrelsen inte har någon prestige i frågan. Vi gör vad vi kan för att hitta vägar framåt och skapa bra förutsättningar. Men i slutänden är det länsföreningarna som måste bjuda till, säger Peter Eriksson i artikeln.

Jägareförbundet har efter den turbulenta stämman anlitat en erfaren processledare, specialiserad på att lösa interna konflikter.

 

Hälsoskäl

Under sommaren har nyvalde ledamoten Göte Johansson från Västra Götaland Väst drabbats av sjukdom, och väljer därför att lämna styrelsen av hälsoskäl. Det gav en öppning för att ge Ulf Berg en adjungerad plats på samma villkor som övriga ledamöter.

– Styrelsen arbetar bland annat med att hitta en långsiktig och bra fungerande konstruktion för Allmänna uppdraget. Därför ville jag adjungera in en erfaren, kompetent och duktig person med ett brett kontaktnät som kan delta i detta arbete. Det finns en sådan i Dalarnas ordförande, Ulf Berg. Så jag har erbjudit honom en sådan roll – och han har tackat ja, säger Peter Eriksson.

 

Alla delaktiga

Med det hoppas Peter Eriksson att alla länsföreningar ser att den nya styrelsen är beredd att verkligen försöka ena förbundet och lämna det som hänt bakom sig.

– Fortsätter vi att gruppera oss, vara misstänksamma och ha olika agendor så skadar vi förbundet och därmed också för medlemmarna. Därför måste länsföreningarna bjuda till, annars går det inte för styrelsen att hitta vägar framåt, säger Peter Eriksson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev