Arrangörerna av Räv-SM har haft fullt upp. Djurrättsaktivister har gett sig efter lokala företagare som sponsrar Räv-SM. Något som fått till följd att arrangören fått ta bort företagens loggor från att visas offentligt. Foto: Lars-Henrik Andersson

Stövarklubb måste skydda lokala sponsorer

Djurrättsrörelsens aktioner mot kommande Räv-SM på Gotland stannar inte vid att Agria dragit sig ur som sponsor. För att skydda lokala företagare som sponsrar arrangemanget har Gotlands Stövarklubb beslutat att dölja deras loggor från offentlig visning.

För ordföranden Tore Timgren i Gotlands Stövarklubb har det varit ett hektiskt veckoslut. Utöver att arbeta med Räv-SM som avgörs på ön kommande helg, har han haft att hantera efterdyningarna av att Agria efter påtryckningar från djurrättsrörelsen dragit sig ur som sponsor för arrangemanget.

– Om jag ska säga något positivt är det att det som hänt enat Jägarsverige. Vi har fått otroligt många uppmuntrande reaktioner. Men det negativa väger tungt. Jag tycker det som inträffat är bedrövligt, säger Tore Timgren.

 

Små företag drabbas

Djurrättsrörelsens aktivister har inte nöjt sig med att få det stora djurförsäkringsbolaget att dansa efter deras pipa. De har fortsatt med att ge sig efter lokala företagare som sponsrar Räv-SM.

– Små företag som egentligen inte har med jakt att göra har drabbats genom att aktivister skrivit inlägg på deras hemsidor och Facebooksidor. Bland annat genom att ge dåliga recensioner om deras produkter och tjänster, säger Tore Timgren.

För att skydda sina sponsorer har stövarklubben på eget initiativ beslutat att ta bort företagens loggor från att visas offentligt.

– När det kom till vår kännedom hur de utsattes valde vi att plocka bort deras loggor. Det här handlar om små företag utan anknytning till jakt som ställer upp, kanske för att deras ägare är intresserade jägare. Att de ska få utstå djurrättsrörelsens hat är fruktansvärt olustigt. Det handlar om rent förtal, säger Tore Timgren.

 

Ny sponsor

Tore Timgren upprepar vad han sagt till Svensk Jakt tidigare: att aktivisterna inte har en aning om hur rävjakt går till eller hur ett jaktprov fungerar och att det är uteslutet att en räv blir stressad när den drivs.

Tore Timgren har också varit i kontakt med andra sponsorer som har större företag och som valt att stå kvar.

I fredags kom Svenska Jägareförbundet överens med arrangören att ta över som huvudsponsor av Räv-SM när Agria backade ur. Detta eftersom förbundet ser provverksamheten som en viktig del av avelsverksamheten för att få fram bra hundar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev