tisdag 19 mars

Sjunde vargangreppet på Molstaberg

Molstabergs gård, på gränsen mellan Södermanland och Stockholms län, har drabbats av ännu ett vargangrepp. Foto: Martin Källberg

Fårgården Molstaberg, strax utanför Gnesta, har drabbats av ännu en vargattack.
Den här gången dödades fyra djur – ett skadades.

Natten till onsdag var det åter dags för de redan hårt prövade djurägarna på fårgården Molstaberg utanför Gnesta. Då inträffade ytterligare ett angrepp – det sjunde i ordningen på Molstaberg – mot gårdens djur. Den här gången har fyra djur konstaterats döda efter angreppet. Ett får skadades.
Molstabergs gård, som ligger i Stockholms län på gränsen till Södermanland, hyser totalt cirka 900 får. Sedan midsommar har varg vid inte mindre än sju separata tillfällen attackerat och dödat får på gården. Ytterligare två vargangrepp mot får har under denna tid ägt rum på andra gårdar i Sjundareviret.

Resultatlös skyddsjakt
Under hösten beslutade länsstyrelsen i Stockholms län om skyddsjakt på en varg på fastigheten Molstaberg – en skyddsjakt som dock blev resultatlös.
Molstaberg ligger i det så kallade Sjundareviret och den 29 september sköts revirets alfatik i samband med ett angrepp på en hund. Hundägaren hävdar att han agerade i enlighet med paragraf 28, vilket även var länsstyrelsens syn på saken.
Miljöåklagare Christer Jarlås valde dock att inleda en förunderundersökning mot mannen, med rubriceringen misstänkt grovt jaktbrott. Åklagaren har i en intervju med Svensk Jakt sagt att de misstankar som riktas mot mannen är en del i en annan pågående utredning.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev