Tätortsnära Sjundareviret bör avvecklas, anser fyra lokalpolitiker. Karta: Google

Politiker vill att vargrevir avvecklas

Fyra centerpartistiska lokalpolitiker vill att Sjundareviret ska avvecklas, eftersom området enligt dem är olämpligt för varg. Det framgår av en debattartikel i Telgenytt.

Det är de fyra centerpartisterna Per-Anders Fritshammar, Järna-Vårdinge, Håkan Ekstrand, Gnesta, Ola Berglund, Nykvarn, och Tage Gripenstam, Södertälje, som på debattplats i Telgenytt.se ger sin syn på vargens utbredning i Stockholms- och Södermanlands län.

Fortsätter växa

”Vi menar att det är en riktig politik att begränsa vargstammen till 170 individer i landet. Den senaste nyligen avslutade licensjakten gav inte det resultat som förväntades eller behövdes”, skriver debattörerna och fortsätter:

”Tyvärr fanns det ingen licensjakt i Södermanland eller Stockholms län så Sjunda- och Ärlareviren får fortsätta att växa med 8–12 valpar per år.”

Fem revir

De båda länen hyser fem dokumenterade vargrevir och enligt insändarskribenterna blir vargens närvaro blir allt mer tydlig, när djuren utan skygghet rör sig i tätorterna:

”Sjunda vargrevir berör södra delen av Södertälje, Gnesta och Nykvarn. Den gröna kil som bildas mellan nämnda kommuner är på intet sett någon vildmark. Det har byggts och bildats små byar utöver de gårdar och torp som finns sedan gammalt. Sjunda är inte lämpligt område för varg. Sjunda vargrevir bör avvecklas”, skriver debattörerna.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev