Svensk Jakts Jonas Malmsten tipsar, med hjälp av vilthanteraren Göran Frisk, om hur du tar hand om gåsen.

Så tar du hand om den fällda gåsen

Premium

Gåskött är en delikatess och en näst intill outtömlig jaktlig resurs i Sverige. Grågåsen har ökat markant de senaste 30 åren, till över 200 000 individer. Höststräcken är ­stora, punktliga och många – och jakt­tillfällena blir ofta både spännande och givande. Man kan få med sig rejäla mängder god fågel hem för att tillaga.

4 januari 2024

Fågel på stjärnkockens vis

Stjärnkocken Danyel Couet kom in i jakten ganska sen…

16 december 2023

Tre goda tips till det vilda julbordet

I september utsågs Eriksbergs hotell & safaripar…

25 augusti 2022

Läcker tjälknul på svårlagad tjäder

En stor tjädertupp kan vara en kulinarisk utmaning. Köt…

26 februari 2021

Mästerkockens recept på tjädergryta och tjälknöl

Emilia Nilsson, Silsjönäs, slutade på tredje plats i tv…

Ugnsbakat ­tjäderbröst. Foto: Lena Runer

6 september 2018

Viltrecept: Ugnsbakat ­tjäderbröst

På bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färs…

26 juli 2015

Stjärnkockens tips för att tillaga gås

Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås på Österlen utsågs ny…

26 juli 2015

Tämj grågåsen med konfitering

De vilda gässen ställer till med en del problem för lan…

Foto: Lena Runer

28 maj 2014

Fasan Provençale

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och …

Foto: Lena Runer

29 januari 2014

Nötskrika med parmesanost

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffr…

29 maj 2013

Grillat gåsbröst

Grillat gåsbröst med grönmögelost och bacon.…

Mest läst