I maj kommer beslut om vilka organisationer som får bidrag ur Viltvårdsfonden. Foto: Martin Källberg och Kenneth Johansson

Naturvårdsverket: Vi prioriterar ansökningar som har en koppling mellan jakt och viltvård

Nu kan organisationer söka bidrag ur Viltvårdsfonden, som finansieras av det statliga jaktkortet. I maj blir det klart vilka som får pengar ur fonden.

Från och med i dag går det att söka bidrag ur Viltvårdsfonden. Organisationer som söker bidrag ska bland annat vara ideella och riksomfattande.

Den 7 januari beslutade regeringen om en ny förordning, som innebär en del förändringar av Viltvårdsfonden. Naturvårdsverket kommer numera att besluta om bidrag enligt förordningen. Ansökningar kommer att tas emot från och med den 15 februari.

 

Naturvårdsverket: Alla får söka bidrag ur Viltvårdsfonden – även Rovdjursföreningen

Främja viltvården

Bidrag kan delas ut både som organisations- och verksamhetsbidrag som syftar till att främja viltvården eller andra  ändamål som är förenliga med syftet med jaktlagen.

Naturvårdsverket skriver i ett pressmeddelande att ”företräde ska ges till de ansökningar som bedöms ha bäst förutsättningar att uppfylla detta syfte.”

Naturvårdsverket kommer att prioritera ansökningar som handlar om att förverkliga ”strategi för svensk viltförvaltning”, samt ansökningar som ”inriktas mot jaktbara eller potentiellt jaktbara arter, visar på en koppling mellan jakt och viltvård.”

 

Beslut i maj

Ansökningsperioden pågår mellan februari och mars. Under april kommer bedömningar och urval att ske. I maj tas beslut om vilka som får bidrag och besked skickas ut.

För bidrag som avser år 2022 kommer det vara en ansökningsperiod i höst, uppger Naturvårdsverket.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev