Svensk Jakts medarbetare Ulf Lindroth kan konsten att locka räv, och i en digital utbildning producerad för Jägareförbundet lär han ut sina knep. Foto: Privat

Webb-TV: så lockar du räv

Alla unga medlemmar i Svenska Jägareförbundet får under dagen ett erbjudande om att delta i en digital kurs. Helt gratis får de råd och tips av Svensk Jakts vapenexpert Ulf Lindroth som lär ut sina knep i konsten att locka räv i pass.

Coronaläget har lett till flera innovativa lösningar på digitala möten och digital kursverksamhet. Svenska Jägareförbundet har under hösten tagit fram en rävlocksutbildning, och nu får alla medlemmar mellan 15 och 25 år ta del av kursen – helt gratis.

Utbildningen är producerad för Jägareförbundet av och med Ulf Lindroth.

 

Vansinnigt roligt

– Det är vansinnigt kul att locka räv även om man ibland undrar vad sjutton man håller på med. Men så dyker det upp en räv och man blir lika förvånad varje gång över att det faktiskt fungerar, säger Ulf Lindroth.

Att utbildningen är gratis för ungdomar är ett sätt att skapa mervärde för Jägareförbundets unga medlemmar.

 

Bra start på året

– Att starta året med något positivt och kul kändes bra. När det är lite problematiskt med fysiska träffar i dagsläget så känns en digital distansutbildning helt rätt i tiden och något man kan ta del av och läsa på bussen, i soffan eller var man nu befinner sig. Att Ulf Lindroth hjälpt oss och backar upp ungdomsmedlemmarna känns väldigt roligt, säger Josefina Höglin, ungdomsansvarig Svenska Jägareförbundet.

Mer information om utbildningen finns på Jägareförbundets hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev