Jägaren får inte förvara jaktvapnen i föräldrahemmet. Foto: Martin Källberg

Ville slippa resa kollektivt med jaktvapen – nekas förvara dem i föräldrahemmet

En nybliven jägare i Stockholm ansökte om att få ha sina jaktvapen i pappans vapenskåp på landsbygden i Uppsala län. Polisen avslog ansökan och nu avslår även förvaltningsrätten överklagan.

Den nyblivna jägaren bor centralt i Stockholm i en liten lägenhet, men har tagit jägarexamen och kan nu börja jaga med sin pappa och jaktkamrater på landsbygden i Uppsala län.

Med tanke på att den nyblivna jägaren saknar bil och därför måste transportera vapen både via Stockholms kollektivtrafik och vidare med tåg eller buss till Uppsala län, ansöktes om möjligheten att i stället förvara vapen i föräldrahemmet.

Polisen avslog ansökan och jägaren överklagade beslutet till Förvaltningsrätten i Stockholms län.

Inte särskilt långt bort

Men även rätten avslår överklagan och meddelar att det inte finns några särskilda skäl till att vapnen kan förvaras i föräldrahemmet. Omständigheten att behöva transportera vapen via kollektivtrafiken i Stockholms innerstad utgör inte grund för att låta jägaren förvara vapnen i föräldrahemmet. Avståndet mellan Stockholm och föräldrahemmet i Uppsala län är, enligt rätten, dessutom inte särskilt långt.  

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev