Naturskyddsföreningen har gjort det väntade och överklagat förvaltningsdomstolens utslag om licensjakten på varg till kammarrätten. Foto (i hägn): Ingemar Pettersson

Vargjakten överklagad till högre instans

Naturskyddsföreningen har nu överklagat förvaltningsdomstolens besked om att vinterns vargjakt inte bryter mot lagstiftningen. Föreningen begär att jakten i Värmland och Gävleborg stoppas.

Genom rovdjursansvariga Maria Falkevik i Värmland har länsstyrelserna i länen med vargjakt gjort klart att man inte avser att korrigera sina tidigare felaktiga beslut och utöka jakten i ett tilläggsbeslut.

 

Ingen utökad vargjakt innan den juridiska processen är klar

En anledning till det är att länsstyrelserna inväntar resultatet av pågående rättsprocess. Och i dag kom fortsättningen när Naturskyddsföreningen i både Värmland och Gävleborg har överklagat förvaltningsdomstolens utslag till Kammarrätten i Sundsvall.

 

Finansieras av verket

Överklagandena består av rejäla, likalydande 16-sidiga dokument, som knappast har författats på några lokalkontor i Karlstad och Gävle, eller var respektive naturskyddsförening nu har sina högkvarter.

I stället kan man ana Svenska naturskyddsföreningens jurister i bakgrunden. Antagligen de som finansieras av Naturvårdsverket för uppgiften att ifrågasätta lagligheten i den svenska vargjakten.

 

Inget besked

Föreningarna vill att kammarrätten upphäver länsstyrelsernas beslut. Man vill vidare att jakten inhiberas, alltså stoppas, i avvaktan på rättens utslag, och man yrkar på att kammarrätten begär ett förhandsavgörande om saken i EU-domstolen, som för att omöjliggöra allt vad vargjakt heter de kommande åren.

På Kammarrätten i Sundsvall har man ännu inget besked om när överklagandena ska upp till behandling.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev