Jaktområdet för den planerade licensjakten på varg i Västmanland, Dalarna och Örebro län har ändrats. Pågående inventering har visat att vargarna i hög grad befinner sig utanför det tidigare jaktområdet. Foto: Olle Olsson

Utökat jaktområde för licensjakt på varg

Tidigare beslutat jaktområde för vargjakt i reviren Snösjön och Haraldsjö i Västmanland, Dalarna och Örebro län har ändrats. Detta efter att pågående inventering visat att revirens gränser förflyttats jämfört med förra vinterns inventering.

Länsstyrelserna i de tre länen beslutade i september gemensamt om jakt i reviren Snösjön och Haraldsjö, som båda korsar länsgränser. När beslutet togs hade inte årets inventering startat, och därför fanns ingen färsk information om revirens utbredning.

 

Nya revirgränser

Under den pågående inventeringen har det visat sig att vargarna i hög grad befunnit sig utanför det tidigare beslutade området för jakt.

”Det har nu framkommit information om var vargarna håller till genom DNA-analyser av spillning och urin som är samlat i området. Jaktområdets gränser behöver därför justeras. Länsstyrelserna i Västmanlands, Dalarnas och Örebro län har den 21 december 2021 beslutat om ändrat jaktområde”, skriver länsstyrelsen i Örebro i ett pressmeddelande.

Totalt får tolv vargar skjutas i de båda reviren.

Hela beslutet kan läsas här.

Karta över det nya jaktområdet för licensjakt på varg 2022. Karta: Länsstyrelsen

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev