Tobias Lindgren, Västerbotten, fick till slut licens på en Tikka T3x TAC A1. Detta efter att Högsta förvaltningsdomstolen avslog polisens begäran om inhibering av Kammarrättens dom. Foto: Privat

Tobias fick äntligen sin licens för Tikkan

I fredags fick Tobias Lindgren sin licens för en Tikka T3x TAC A1. Detta efter att Högsta förvaltningsdomstolen avslog polisens begäran om inhibering av Kammarrättens dom.

Som Svensk Jakt kunde berätta om i torsdags så  begärde polisen  inhibition av Kammarrättens dom i det så kallade Tikka-målet. Polisen ville inte att domen skulle gälla under tiden som överklagandet behandlas. Men högsta förvaltningsdomstolen avslog polisens begäran, vilket medfört att Tobias Lindgren nu fått sin licens för en Tikka T3x TAC A1.
I fredags eftermiddag kom licensen. Och direkt åkte Tobias till vapenhandlaren och hämtade ut sin Tikka.

Sent i fredags eftermiddag kunde Tobias Lindgren, ti v, hämta ut sin Tikka-studsare som legat i vapenhandlarens lager sedan augusti 2017 då Tobias sökte licens för vapnet. Foto: Privat

Det var Kammarrätten i Sundsvall som nyligen gav Tobias Lindgren rätt, han skulle få tillstånd för en Tikka T3x TAC A1. Domen överklagades dock av Polisen till Högsta förvaltningsdomstolen. Polisen begärde alltså inhibition av Kammarrättens dom, så den inte ska gälla under tiden som överklagandet behandlas.
Men i onsdags beslutade justitierådet Leif Gäverth att avslå polisens yrkande.

 

Prövningstillstånd

Högsta förvaltningsdomstolen har ännu inte beslutat om att den ska ge prövningstillstånd och även om domstolen skulle döma till polisens fördel så kommer Tobias få behålla sina licens.
I Kammarrättens dom fastslås att vapnet, som har vikbar kolv och pistolgrepp, är lämpligt för jakt och att ett tillstånd för vapnet inte motverkar vapenlagens syfte att hindra missbruk av vapen eller brottslig verksamhet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev