Foto: Mostphotos

Swedbank nobbar Djurfront

Premium

I ett inlägg på Facebook skriver Djurfront att Swedbank sagt upp avtalet med organisationen så Swish inte längre funkar.
Anledningen ska vara att samarbetet kan skada bankens rykte.
Swedbanks informationsdirektör Unni Jerndal väljer att inte kommentera Djurfronts uppgifter.

Enligt Djurfront Stockholm så har ”…Swedbank valt att säga upp vårat avtal och låst Djurfronts konto med tillhörande Swish då ett samarbete med oss, enligt dom, skadar deras rykte.”
Längre ner i texten skriver man att ”…ingenting som är bundet till Djurfronts konto fungerar.”

 

Djurfront Stockholms Facebookinlägg.

För att få bekräftat att Swedbank avslutat samarbetet med Djurfront har Svensk Jakt kontaktat Swedbanks presschef Unni Jerndal som skriver följande i ett skriftligt svar:

”Varje kundrelation bedöms och prövas individuellt utifrån de lagar och regler som gäller för bankerna. Banksekretessen gör att vi inte får dela information eller kommentera kring personer, organisationer eller företag som är eller har varit kunder.”

 

Dömda för våldsbrott

Djurfront är en av dessa djurorganisationer där ledande medlemmar är dömda för olika våldsbrott, något som organisationen inte tar avstånd ifrån.

Enligt gruppens hemsida ska man ”konfrontera djurförtryckare på plats” vilket betyder att man väljer ut en särskild person eller företag som man långsiktigt trakasserar.

För närvarande ägnar sig gruppen åt att dagligen förfölja en kvinna i Helsingborg som driver ett företag som säljer pälsvaror.

Myndighet: Djurrättsaktivister är våldsbejakande extremister

För att vara medlem i Djurfront måste man vara vegan och det råder ”animalieförbud” vid gruppens aktioner, det vill säga att man får inte ha någonting från djurriket på sig.
Djurfront skriver på sin hemsida:”…du får ej ha på dig eller ha med dig något animaliskt när du deltar i våra evenemang.”

Ett par läderskor eller en livrem av läder är alltså inte tillåtet.

 

Svartklädda

Gruppen har även en egen ”klädkod” som påbjuder att alla ska vara svartklädda vid gruppens aktioner. Om någon saknar helsvarta kläder går det att låna svart utstyrsel av gruppen. Maskering är frivilligt om inget annat beordrats.

Riksdagsledamöter demonstrerade med jaktsabotörer

Djurfront var en av grupperna som deltog i den så kallade Rovdjursmarschen i Stockholm förra sommaren, där även Hunt Saboteurs Sweden och riksdagsledamöterna Jens Holm (V) och Rebecka Le Moine (MP) deltog.

 

Dömd till fängelse

I en intervju i Göteborgs-Posten berättar ledaren för Djurfront Richii Klinsmeister, som bland annat är dömd till fängelse för att ha hotat familjer med yxa, gravskändning och grova hot, att han även är medlem i Hunt Saboteurs Sweden.

Några medlemmar från Hunt Saboteurs Sweden har nyligen stått inför rätta efter att ha angripit jägare som jagade hare utanför Landskrona i höstas.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev