Statliga Sveaskog har nominerats till Greenwashpriset 2020, för sitt skogsbruk som enligt organisationen Jordens vänner leder till skador på mark och hotar den biologiska mångfalden. Foto: Lars-Henrik Andersson

Sveaskog framställs som miljöbovar

Sveaskog har av miljöorganisationen Jordens vänner nominerats till Svenska Greenwashpriset 2020. Bland annat hävdas att Sveaskog förvillat genom oärliga miljöbudskap.

Det är Altinget som berättar om Greenwashpriset. Med nomineringen kan Sveaskog sälla sig till en utpekad grupp företag och organisationer som under åren fått det tveksamma nöjet det innebär att få priset.

Tidigare har Centern, Miljöpartiets partistyrelse, Stora Enso, Preem och Svenskt flyg toppat listan.

 

Hotar miljön

I år finns tre nominerade.

Sveaskog nomineras för att företaget framställer sin verksamhet som hållbart skogsbruk när man enligt organisationen bidrar till stora skador på mark och den biologiska mångfalden.

Övriga nominerade är branschorganisationen Svemin – för sina hållbarhetsbudskap i kampanjen #mineralbidraget trots att de enligt Jordens vänner är en av Sveriges miljöfarligaste verksamheter.

 

Köper sig fria

Dessutom nämns Klimatkompensationsbranschen med sitt avlatsbrev för företag som inte vill jobba aktivt för att minska sina utsläpp.

Vem som utses till vinnare avgörs genom en omröstning på webben.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev