Totalt 75 vargar får fällas under vinterns licensjakt. Foto: Kjell-Erik Moseid, Lars-Henrik Andersson

Så blir 2023 års licensjakt på varg

Totalt 75 vargar får fällas enligt besluten från fem av länsstyrelserna som ingår i det mellersta rovdjursförvaltningsområdet.
Här hittar du besluten län för län.

Gävleborgs län. Vinterns jakt omfattar totalt 10 vargar i reviren Ödmården och Mörtsjön samt 8 vargar i reviret Tinäset, som sträcker sig över gränsen mellan Gävleborg och Dalarnas län.

 

Dalarnas län. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt 14 vargar i Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. Almhöjdenreviret ligger på gränsen mellan de tre länen Västmanland, Dalarna och Örebro och det har länsstyrelserna tagit gemensamt beslut om. Tinäsetreviret ligger på gränsen mellan Dalarna och Gävleborg och även det har länsstyrelserna tagit gemensamt beslut om.

 

Värmlands län. Vinterns jakt omfattar totalt 30 vargar i Ulvåa, Juvberget och Kockohonka som alla delas med Norge, reviret Vismen som delas med Örebro län samt Skacksjö, Flatmossen och Forshaga som endast berör det egna länet.

 

Örebro län. Vinterns jakt i Örebro län omfattar totalt 24 vargar i fyra olika revir. Vargreviren Ölen och Grecken ligger i Örebro län. Reviret Vismen delas med Värmland och reviret Almhöjden delas med Västmanland och Dalarna.

 

Västmanlands län. Vinterns jakt för Västmanlands läns del omfattar totalt 12 vargar i Almhöjdenreviret och Venabäckenreviret. Almhöjdenreviret ligger på gränsen mellan de tre länen Västmanland, Dalarna och Örebro och det har länsstyrelserna tagit gemensamt beslut om. Venabäcken ligger i Västmanlands län och den jakten har Länsstyrelsen Västmanland fattat beslut om.

 

Fotnot. Att slutsumman ovan blir högre än 75 vargar beror på att flera revir delas av länen, och att länsstyrelserna som trots att de samarbetar om allt annat vad gäller vargjakten, väljer att redovisa varje län för sig.

 

[totalpoll id=”188853″]

Licensjakt på varg 2023

Vargjakten startar den 2 januari 2023. Som längst pågår licensjakten till och med den 15 februari.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev