En varg som fällts i Tinäsetreviret som delas mellan Gävleborg och Dalarna. Foto: Kristoffer Pettersson

Sex vargar fällda tredje jaktdagen

Premium

Trots att förhållandena inte varit optimala fälldes sex vargar under tredje jaktdagen. Men snöfall är på ingång och med bättre förutsättningar att vänta är förväntningarna inför helgen stora hos vargjägarna.

Ytterligare vargar har under den tredje jaktdagen skjutits i de omtvistade Värmlandsreviren vid norska gränsen. I Juvberget och Ulvåa som Svensk Jakt rapporterar tillsammans har en varg fallit under dagen.

I Kockohonka, också det ett gränsrevir mot Norge, friskförklarades på morgonen en varg som eftersökts sedan tisdagen. Senare på dagen sköts en varg i reviret.

Här följer du 2023 års licensjakt på varg

I Värmlandsreviret Skacksjön börjar tilldelningen sina. På morgonen fälldes den fjärde vargen och under dagen har två vargar påskjutits.

En av dem har friskförklarats genom dokumentation av jägarna och länsstyrelsens personal. I avvaktan på resultatet av det andra eftersöket återstår när detta skrivs en varg av tilldelningen.

Jägarna i området för sedan tidigare en dialog med länsstyrelsen om att öka tilldelningen då det observerats fler vargar än sex, och mot bakgrund av att målet med licensjakten är att tömma reviret.

Vargar i syd

I reviret Ödmården-Mörtsjön fälldes den första vargen under onsdagen. Reviret finns i Gävleborgs län och är det enskilda revir som har högst tilldelning av samtliga, med tio djur.

Vargar har också fallit längre söderut. I Venabäckenreviret i Västmanland har den första av de tilldelade sex vargarna skjutits.

I Almhöjdenreviret, som delas mellan Västmanlands, Dalarnas och Örebro län, har en varg skjutits.

På många håll väntar nu vargjägarna på nysnön som drar in söderifrån, för att ta nya tag när långhelgen inträder.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev