En av de vargar som sköts i Tinäsetreviret under dagen. Foto: Kristoffer Pettersson

Fällda vargar och annan dramatik under andra jaktdagen

Under den andra jaktdagen 2023 har fem vargar fällts. Ja egentligen ytterligare en, men den var så skabbangripen att den inte räknas av från licenstilldelningen.

En varg har fällts i Kockahonka, ett av de omtalade gränsreviren som delas med Norge. Där, meddelade Länsstyrelsen Värmland på eftermiddagen, pågick också eftersök på en påskjuten varg.

I Forshagareviret har ytterligare en varg skjutits, och där återstår fyra djur av tilldelningen.

Här följer du 2023 års licensjakt på varg

I Skacksjöreviret, där tre djur fälldes på måndagen, har en skabbangrlpen varg avlivats med stöd av paragraf 40c i jaktförordningen. Enligt Länsstyrelsen Värmland räknas inte denna av från tilldelningen.

Läs Svensk Jakt till 30 juni 2024!

Jägarna i Skacksjöreviret för också en dialog med länsstyrelsen om att öka tilldelningen då man menar att det krävs om reviret ska tömmas på varg, vilket är avsikten med jakten.

I Tinäset, ett revir som delas mellan Gävleborg och Dalarna, har två vargar skjutits. En tik som vägde 31 kilo och en hane med vikten 44 kilo.

Misstänkt gripen

En varg har fällts i reviret Almhöjden som delas mellan Västmanlands, Örebro och Dalarnas län.

Jägarna i Greckenreviret i Örebro län som lyckades ta tre vargar under måndagen, fick vara med om annan dramatik på tisdagen då en man i 45-årsåldern försökte köra på en eller flera jägare.

Mannen greps av polis och är misstänkt för försök till grov misshandel. Händelsen ska emellertid inte vara kopplad till vargjakten som sådan, utan ha andra orsaker.

Man gripen – försökte köra på vargjägare

Under tisdagen kom besked från Kammarrätten i Sundsvall att man i väntan på slutligt avgörande, inte stoppar vargjakten i de tre värmlandsrevir som gränsar mot Norge. Detta efter att Svenska rovdjursföreningen på nytt överklagat att vargjakt bedrivs i området.

Kammarrätten stoppar inte vargjakten

I Norge har den domare vid Oslo tingsrätt som stoppade vargjakten i de aktuella gränsreviren på den norska sidan, skilts från ärendet då det visat sig att denne varit aktiv i Miljöpartiet de gröna.

Ny domare tar över vargmålet i Norge

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev