Räven angrep en vildsvinskulting och den verkade veta vad den gjorde. Foto: Teodor Wilsson

Räv angrep vildsvin – Teodor filmade förloppet

Premium

Räv som angriper vildsvin torde inte tillhöra vanligheterna. Men Teodor Wilsson fick uppleva just detta under en nattlig jakt.

Teodor Wilsson, viltförvaltare på Bogesund, satt och vakade på vildsvin under natten mot den 31 mars då han upptäckte något väldigt speciellt och spännande i sitt termiska kikarsikte.

Teodor Wilsson. Foto: Privat

– Vi var ute och skyddsjagade vildsvin och såg en flock komma springande över fältet. En sugga hamnade hela tiden på efterkälken och ganska snart förstod vi att den försvarade sina kultingar mot en angripare, säger Teodor Wilsson.

Rutinerad

Angriparen visade sig vara en räv.

– Det var tydligt att den visste var den gjorde. Den gick in flera gånger och och nöp tag i kultingen. Räven bar iväg den två gånger men tvingades släppa när suggan attackerade, säger Teodor.

 

Alva Steneberg med den skadade kultingen. Foto: Teodor Wilsson

Stoppas upp

Efter ett tag var kultingen, troligtvis cirka någon månad gammal, så påverkad av angreppen att det var tydligt att den inte hängde med.

– Den hade problem med framkomligheten efter rävens bett. I detta skede fick dock räven vind av oss och flydde till skogskanten där den väntade och höll koll. Hade vi inte gått in och avlivat kultingen hade räven sannolikt lyckats att få den med sig, säger Teodor. 

Vildsvinskultingen ska nu troligen stoppas upp och användas under jaktgårdens utbildningar.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev