Viltvårdsområdet i Timrå kommun upplöstes först men beslutet hävdes av kammarrätten. Foto: Kenneth Johansson

Ordföranden: ”Det var skönt att vi fick upprättelse”

Premium

Kammarrätten hävde beslutet om att upplösa Timrå Norra viltvårdsområde. Nu försöker viltvårdsföreningens ordförande Anders Hägglund att se framåt.

Kammarrättens beslut om att upphäva upplösningen av Timrå Norra viltvårdsområde var en positiv nyhet för viltvårdsföreningens ordförande Anders Hägglund.

– Vi har hela tiden känt att beslutet hade tagits på felaktiga grunder av länsstyrelsen och förvaltningsrätten. Det var tydligt att de fick en reprimand av kammarrätten. Det var skönt att vi fick upprättelse, säger Anders Hägglund.

Allvarliga brister i handläggningen – upplösning av vvo upphävs

En del krångel

Jakten har hittills kunnat genomföras utan några större diskussioner eller kontroverser mellan jaktlagen. Men en hel del krångel har beslutet om att upplösa viltvårdsområdet inneburit. Anders Hägglund pekar bland annat på att småviltjakten har brandskattats.

– Är omöjligt att bedriva harjakt när det ser ut så här. En harhund skulle vara på fel mark under 90 procent av drevet. Viltvården blir lidande.

Upplösning av viltvårdsområde kan komma att överklagas

Banan kan öppna

Vad som händer nu är svårt att sia om.

– Vi ska prata ihop oss efter helgerna men jag vet inte riktigt hur man går vidare. Tänkte ta kontakt med Jägareförbundet för att få råd. Någon form av förhandling med SCA måste vi få till inför nästa jaktsäsong, säger Anders Hägglund.

Positivt är dock att kammarrättens beslut innebär att jaktskyttebanan kan öppna igen.

– Den har funnits sedan i början av 1970-talet och är kommunens enda. Var många som blev förbannade när de i höstas inte kunde utnyttja det som de hade betalt för, säger Anders Hägglund.

 

Marcus Nyberg

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev