Jakttidsförslagen ska ut på ännu en remissrunda Foto: Olle Olsson

Ny remissrunda för Naturvårdsverkets jakttidsförslag

Regeringen har beslutat att skicka ut Naturvårdsverkets jakttidsförslag på remiss. Jägareförbundet gör tummen upp för beslutet.

– Ett klokt beslut. Nu får vi, andra organisationer och myndigheter möjlighet att tycka till om hela det slutliga förslaget. Det känns mycket bra att regeringen håller i taktpinnen i dessa viktiga avvägningar, säger förbundsordförande Torbjörn Larsson, till Jagareforbundet.se

Förslaget till nya jakttider klart – så kan din jakt påverkas

Naturvårdsverkets förslag har fått både ris och ros från bland andra Jägareförbundet som betecknar några förslag som ”ologiska och därför dåliga”.

Föreslår kortad jakttid på kråka – varnar för konsekvenserna

Naturvårdsverket vill till exempel stryka jakten för några fågelarter, där den lilla jakt som förekommer inte påverkar populationen. Det uppskattas inte av Jägareförbundet och förbundet välkomnar därför beslutet om att jakttiderna går på en remissrunda.

Ingen vårbockjakt i Norrbotten och Jämtland

– Svenska Jägareförbundet kommer i närtid att kalla till ett möte där vi stämmer av arbetssätt, målsättning och andra avvägningar med våra länsföreningar. Förbundsstyrelsen vill få så stor delaktighet som möjligt, säger Torbjörn Larsson.

Vill ta bort allmän jakt på ejder och småskrake

Torbjörn Larsson påpekar även i artikeln att de lokala och regionala skillnaderna med olika jakttraditioner i landet också behöver värderas i Svenska Jägareförbundets kommande remissvar.

 

Många remissinstanser

Remissvaren ska lämnas till näringsdepartementet senast den 5 oktober, och remissinstanserna är många. Förutom Svenska Jägareförbundet, Jägarnas riksförbund, Lantbrukarnas riksförbund och landets samtliga länsstyrelser finns här även bland andra Djurens rätt, Jaktkritikerna och Svenska Rovdjursföreningen.

 

Läs även:

Samtliga artiklar om processen om jakttider på Svenskjakt.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev