Organisationer som söker bidrag ska ha en verksamhet som främjar viltvård och är förenlig med jaktlagen. Foto: Kenneth Johansson

Nu kan bidrag sökas ur Viltvårdsfonden igen

Från och med den 23 september går det att söka bidrag ur Viltvårdsfonden för år 2022, skriver Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Organisationer som söker bidrag ska vara ideella, riksomfattande, ha bedrivit verksamhet under minst tre år före ansökan, ha en verksamhet som syftar till att främja viltvården eller andra liknande ändamål som är förenliga med jaktlagen (1987:259) och i övrigt uppfylla de krav som framgår i förordningen, meddelar Naturvårdsverket.

Jägareförbundet söker pengar för tre års verksamhet

Bidrag kan delas ut både som organisations- och verksamhetsbidrag. Organisationsbidrag kan ges i förhållande till organisationens medlemsantal, geografiska spridning och aktivitetsnivå. Verksamhetsbidrag kan ges till stöd för en specifik verksamhet efter särskild prövning och som är förenat med resultatkrav.

 

Kriterier

När en ansökan kommer in till Naturvårdsverket bedöms först om grundkraven på vilka ideella organisationer som kan få bidrag är uppfyllda. Därefter bedöms sökandens förutsättningar för bidrag i förhållande till bidragets syfte.

Inga jägarpengar till jaktmotståndare

Om de ansökningar som kvalificerar sig för bidrag tillsammans överstiger 16,8 miljoner kronor görs en prioritering. Och om den som ansöker har fått bidrag ur Viltvårdsfonden tidigare, ska även redovisningen av hur tidigare bidrag använts beaktas.

 

Beslut i december

Ansökningsperioden är mellan den 23 september och den 22 oktober 2021. I december tas beslut om vilka som får bidrag och besked skickas ut, skriver Naturvårdsverket.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev