Två organisationer har beviljats bidrag ur Viltvårdsfonden, av 18 ansökningar. Foto: Mostphotos & Johnny Olsson

Inga jägarpengar till jaktmotståndare

Naturvårdsverket har nu tagit beslut om vilka organisationer som efter ansökan tilldelas bidrag ur Viltvårdsfonden. Jägareförbundet konstaterar i en första reaktion att verket har lyssnat på förbundets tydliga signaler.

Marie Gadolin Publicerad 28 maj 2021 - 10:59

Totalt lämnades 18 ansökningar in men bara två har efter bedömning på Naturvårdsverket beviljats bidrag ur Viltvårdsfonden. Ansökningarna omfattade nästan 37 miljoner kronor. Fem ansökningar gällde organisationsbidrag och 13 gällde verksamhetsbidrag.

Prövningarna av ansökningarna har skett utifrån syftet som anges i förordningen. Det vill säga utifrån hur väl ansökningarna kan bidra till att främja viltvården, meddelar Naturvårdsverket.

Verket har gjort bedömningen att endast två av dessa ansökningar ”visar på tillräcklig och övertygande inriktning och genomförbarhet för att uppfylla syftet att främja viltvården under bidragsåret 2021”.

 

Organisationsbidrag

De bidrag som har beviljats är dels ett organisationsbidrag till Jägarnas Riksförbund som får 8,4 miljoner kronor, dels ett organisationsbidrag till Specialklubb för Kontinentala Fågelhundar som beviljas 300.000 kronor.

Beslutet om bidrag har tagits utifrån den nya förordningen om vissa bidrag ur Viltvårdsfonden, som trädde i kraft den 15 februari i år.

 

Ska granskas

Svenska Jägareförbundet kommer att granska beslutet och återkommer med kommentarer, man konstaterar dock att ”Naturvårdsverket verkar ha lyssnat på förbundets tydliga signaler. Jägarnas pengar ska gå till jakten och jägarnas organisationer”.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev