De delar som rör viltövervakning samt vilt och trafik är nu genomförda och Svenska Jägareförbundets anbud har vunnit. Foto: Martin Källberg

Jägareförbundet vann upphandling

– De första delarna av upphandlingarna, som rör viltövervakning samt vilt och trafik, har vi fått besked om att vi vunnit. Vår personal har gjort ett mycket professionellt arbete, säger förbundsordförande Peter Eriksson på Jägareförbundets hemsida.

Naturvårdsverket har i uppgift att upphandla delar av det allmänna uppdraget, som Svenska Jägareförbundet utfört åt staten sedan 1938. Delarna som upphandlas rör viltövervakning, klövviltsförvaltning, vilt och trafik och viltprovtagning.

 

Förbundets anbud

De delar som rör viltövervakning samt vilt och trafik är nu genomförda och Svenska Jägareförbundets anbud har vunnit.

Peter Eriksson.

– Som ordförande vill jag understryka att förbundet är emot att delar av det allmänna uppdraget upphandlas eftersom vi anser att uppdraget inte omfattas av lagen om offentlig upphandling. Men vi är glada att myndigheten ser vår professionalism och vilken stor nytta vi gör för viltförvaltningen, säger Peter Eriksson på hemsidan.

 

Möjlighet till förlängning

De uppdrag förbundet nu vunnit upphandlingen av, spänner över 1,5 år med möjlighet till förlängning med maximalt 2 år. De påbörjas 1 juli 2022.

– Vi ska naturligtvis försöka vinna de andra delarna också, säger Jägareförbundets tillförordnade generalsekreterare Åke Granström.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev