Forskare, myndigheter och senast Förvaltningsrätten i Luleå har slagit fast att det finns ett större utrymme för licensjakt på varg. Foto: Boo Westlund

Myndigheter fortsätter ducka för frågor om ökad vargjakt

UPPDATERAD TEXT Det finns utrymme för ökad tilldelning på varg. Det har vargforskare vid Skandulv, Naturvårdsverket och nu senast Förvaltningsrätten i Luleå slagit fast.
Men något beslut om utökad jakt har trots detta ännu inte kommit från berörda länsstyrelser.

På tisdagen slog förvaltningsrätten i Luleå fast att den beslutade licensjakten på 24 vargar får genomföras. Förvaltningsrätten skriver dessutom att: ”Det beslutade jaktuttaget understiger tillväxttakten för varg med marginal.”

Domstol ger klartecken för kommande vargjakt

Söker svar

Maria Falkevik.

Sedan i tisdags har Svensk Jakt via såväl telefon som per mejl försökt att ställa frågor till Maria Falkevik och Joel Isensköld, enhetschefer vid länsstyrelsen i Värmland respektive Gävleborg.

På torsdagen svarade Maria Falkevik via mejl. Hon skriver ”Jag har inte något annat svar än de du redan har fått av oss tidigare för tillfället. Jag har fullt fokus på planering av genomförandet av den licensjakt som redan har beslutats just nu och kan mycket väl vara lite svår att nå på telefon. Men det går fint att maila och fråga igen.

Mvh,

Maria F”.

 

”Utreder konsekvenser”

Joel Isensköld. Foto: Länsstyrelsen

Joel Isensköld återkopplar nu på Svensk Jakts frågor. Via mejl skriver han: ”Vi håller på att utreda vad som möjligt ur ett rättsligt perspektiv, samtidigt är det en prövotid avseende Förvaltningsrätten i Luleås dom att ta hänsyn till. 

Men som sagt, vi utreder domens konsekvenser just nu.

Hälsningar Joel”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev