Mer vilt på sjukhusmenyn
Sjukvården i Kronobergs län kommer att ha mer vildsvinskött på menyn, det har regionstyrelsen beslutat om i dag.
Initiativet kommer från Ida Eriksson (M), ledamot i Region Kronobergs styrelse och även i Moderata ungdomsförbundets styrelse.
– Det har beslutats om 900 kilo vildsvinskött per år till en början, för att se hur det faller ut. Sedan får man utvärdera och eventuellt öka, säger Ida Eriksson.
Vildsvinsköttet kommer främst att serveras till patienter och personal på regionens sjukhusrestauranger, men även i regionhusets personalmatsal. Man har tidigare serverat vildsvinskorv, men nu kan det bli fråga om andra rätter.
Ryssbygymnasiet
Detaljerna ska utformas av kostchefen, men klart är att köttet ska anskaffas i samverkan med Ryssbygymnasiets jakt- och viltvårdslinje.
– Eftersom det krävs stora kvantiteter blir det frågan om fryst kött. Inköpen sker inom ramen för budgeten, säger Ida Eriksson.
Hennes förhoppning är att vildsvinskött i de offentliga köken ska öka efterfrågan i regionen. Det i sin tur kan leda till att fler vildsvin skjuts och att vildsvinsstammen minskas.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.