Regeringen har beslutat att ge Jägareförbundet en extra tilldelning för fortsatt arbete med det allmänna uppdraget. Foto: Martin Källberg och Lars-Henrik Andersson

Mer pengar till Jägareförbundet

Regeringen har beslutat att ge ytterligare 3,6 miljoner kronor till Svenska Jägareförbundet för att arbeta med bland annat klövviltförvaltningen. Detta eftersom förbundet inte kompenserats fullt ut för att utföra det allmänna uppdraget, som lever kvar första halvåret 2022.

Från början var avsikten att det allmänna uppdraget skulle varit avslutat till årsskiftet, då de delar som utsatts för upphandling skulle varit genomförda. Eftersom upphandlingen drog ut på tiden, begärde och fick Naturvårdsverket ytterligare sex månader på sig.

 

En skarv

I skarven som därmed uppstod fortsätter Jägareförbundets allmänna uppdrag, något man i tidigare regeringsbeslut inte fått full kostnadstäckning för.

Därför har regeringen beslutat om att tilldela förbundet ytterligare medel i ett verksamhetsbidrag, utöver de 5 miljoner man tidigare delat ut till detta ändamål.

Bidraget uppgår till 3,6 miljoner kronor, vilket också är den summa Jägareförbundet begärde i sin ”tilläggsansökan” för att kunna fullfölja allmänna uppdraget i ytterligare ett halvår.

 

 

Nöjd med bidrag

Åke Granström.

– Det tidigare bidraget täckte inte kostnaderna för allt arbete som ska utföras. Vi ansökte då om medel så att arbetet kan utföras enligt de önskemål som regeringen har. Vi är naturligtvis mycket nöjda med att regeringen har förståelse för att kontinuiteten i uppdragen behöver hållas, säger tillförordnad generalsekreterare Åke Granström på förbundets hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev