När Owe Johansson hittade de två kronhjortarna som trasslat in sig i varandras horn var den ena död. För att befria den levande sköt han av hornen. Foto: Privat

Kronhjortar delades med fem skott

Att hålla fast två, eller som i det här fallet en, kronhjort som fastnat med hornen i varandra för att såga loss dem är ingen enkel sak. Risken för att skadas är stor. Owe Johansson löste det genom att skjuta av hornen.

När de två ståtliga kronhjortarna påträffades i Stamnarede utanför Varberg, intrasslade i varandras horn var den ena redan död. Den andra kunde fortfarande stå på benen.

 

Krävdes några skott

– Att fånga in kronhjortar som fastnat i varandra och kapa av hornen med såg torde vara ytterst riskabelt, säger Owe Johansson som beslutade sig för att lösa problemet med hjälp av studsaren.

Eftersom en av hjortarna var död underlättades operationen, men det krävdes ändå några skott för att räkna ut vilka horndelar som skulle lösa knuten. Till slut lyckades det och den befriade kronhjorten kunde springa till skogs.

En av de kapitala kronhjortarna var redan död. Foto: Privat

Fem hål

– Jag vet inte om det jag gjorde är vanligt för att befria djur som fastnat i varandras horn, men tycker att det fungerade bra. Utan risk för att jag skulle skada mig, säger Owe Johansson som har tänkt att behålla hornen från den döda hjorten.

– Det är inte många som har en krontrofé med fem skotthål i. Det var vad som krävdes för att få loss hjortarna från varandra.

 

Ove Johansson med trofén från den döda hjorten. Foto: Privat

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev