<a href=

Jägareförbundet överger kravet att markägarnas utslagsröst ska slopas i älgförvaltningsgrupperna. I stället inrättas ett slags medlingsråd på central nivå som ska träda in när markägare och jägare inte är överens och där utslagsrösten använts. Foto: Lars-Henrik Andersson" width="2048" height="1657" data-id="15125" /> Jakt- och viltvårdsuppdraget – Jägareförbundet redovisar för 2016.
Foto: Lars-Henrik Andersson

Jägareförbundet summerar jakt- och viltvårdsuppdraget för 2016

Svenska Jägareförbundet har ett jakt- och viltvårdsuppdrag, varje år publiceras en rapport som redogör för resultatet av arbetet för föregående år. Nu är redovisningen för 2016 klar.

När man bläddrar i rapporten inser man att det är ett omfattande arbete som utförs varje år.
Över 7.000 personer har utbildats, 11.500 timmar har gått åt till rådgivning kring jakt och 4000 timmar har ägnats åt frågor om markanvändning och miljö.

På Jägareförbundet är man nöjda med det gångna årets arbete och menar att det är tydliga målformuleringar och en väl genomarbetad verksamhetsplan som ligger till grund för det goda resultatet.

 

Eftertraktad kunskap

Åke Granström.

– Sett över åren kan jag nämna minskad skadskjutning på björn, ökad trikinprovtagning av vildsvin, ökade samråd om vildsvinsförvaltningen, ökat antal jagande kvinnor som några exempel, säger Åke Granström, vice generalsekreterare på Svenska Jägareförbundet.

– Jägareförbundet verkar dessutom i cirka 30 olika referensgrupper såväl nationellt som internationellt. Och vi deltar även i minst lika många arbetsgrupper. Detta uppfattar vi som att vår kunskap är eftertraktad och värdefull för myndigheter och organisationer, säger Åke Granström.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev