Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson under vargmanifestation och överlämning av budkavle till riksdagspolitiker på Mynttorget i Stockholm, några veckor före valet. Foto: Martin Källberg

Jägareförbundet förväntar sig att politiken levererar

Oavsett vilket block som innehar regeringsmakten förväntar sig Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson att politikerna levererar vad man har lovat under valrörelsen.

Peter Eriksson.

Inför valrörelsen gjorde Jägareförbundet vargen till en valfråga, bland annat genom den budkavle som rullade över landet med slutstation Stockholm.

– Jag tycker att vi fått genomslag för våra frågor under valrörelsen. Politikerna har lyssnat och det tycks som att de tagit till sig våra argument. Att vargfrågan togs upp under en partiledardebatt är ett tecken på det, säger Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson.

 

Följer upp löften

Svensk Jakt når förbundsordföranden morgonen efter valet, då det fortfarande är oklart vilket block som får bilda regering, även om det är ett litet övertag för högersidan.

– Vi kommer att noga följa upp de löften som givits. Vad gäller till exempel vargen så har båda sidorna mycket att leva upp till. De borgerliga partierna har gjort skarpa utfästelser om en helt annan rovdjurspolitik, och S-regeringen har tagit initiativ i samma riktning, säger Peter Eriksson.

 

Flytta på rovdjuren

En viktig signal på om man menar allvar är hur arbetet i regeringen organiseras. Att rovdjursfrågan ligger under miljöministern, medan jaktfrågor i övrigt hanteras av landsbygdsministern är enligt Peter Eriksson otidsenligt, med tanke på hur viltförvaltningen har förändrats.

– Det är viktigt att de flyttas till samma departement. Jag menar att en sådan förändring blir det första tecknet på handlingskraft när det gäller för jägarna viktiga frågor.

 

Intensiv bevakning

En annan viktig fråga som Jägareförbundet fört fram under valrörelsen och som man förväntar sig att en kommande regering har högt på agendan är fjälljakten.

– En fråga som vi kommer att bevaka intensivt. Tillgången till jakt på våra gemensamt ägda marker ska vara lika för alla som bor i Sverige, säger Peter Eriksson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev