Karl Hedin fortsätter strida för sin sak. Foto: Jan Henricson

Hedin ger sig inte: Begär överprövning

Premium

I dag har Karl Hedin, via sin advokat Sven Severin, lämnat in en begäran om överprövning av Särskilda åklagarkammarens beslut att inte inleda någon förundersökning av om bevis har förvanskats och personer inom polis och åklagarmyndighet begått tjänstefel.

De som berörs av hans begäran är kammaråklagare Lars Magnusson, Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål (REMA) och den polisanställde som var ansvarig för avlyssningen av Karl Hedins telefonsamtal.

Severin skriver i begäran:

”Det centrala är ett telefonsamtal på ca 1,5 minuter mellan Karl Hedin och hans syster den 26 oktober 2018. Samtalet avlyssnades och spelades in vid hemlig telefonavlyssning.”

 

Stämde inte

Utskriften av samtalet stämde inte överens med vad som sagts, vilket först miljöåklagare Lars Magnusson kunde konstatera, med egna hörlurar. Även Karl Hedin själv har fått lyssna på inspelningen och kunde då utan hjälp av teknisk utrustning utan svårighet höra vad som sas.

Hedin vill därför få svar på varför utskriften är felaktig och vem som är ansvarig för detta.

Enligt begäran om överprövning är han övertygad om att någon tagit bort det som är fullt hörbart och ersatt det med ordet ”ohörbart”.

”Det är anmärkningsvärt att ”felet” uppstått just på det ställe i samtalet där det framgår att någon varg inte skjutits”, anför Hedin.

 

Mycket märkligt

I en tidigare intervju med Svensk Jakt säger Karl Hedin att han finner det mycket märkligt att hans anmälan inte tagits på större allvar.

– Varför är det inte intressant att utreda? Varför vill de inte rensa ut sådan skit i de egna leden?

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev