Publicerad 27 november 2017 - 22:34

Bergara BMP B-14 får inte godkänt som jaktvapen av polisen. Anledningen är det friliggande pistolgreppet. I en tidigare artikel angav vi felaktigt att det handlade om modellen HMR. Foto: Jose Lopez Jauregi

Här är Bergaramodellen som polisen säger nej till

Det är den här Bergaramodellen som fått nej av polisen. Modellen heter BMP B-14 och har friliggande pistolgrepp. Svensk Jakt uppgav tidigare felaktigt att det rörde sig om Bergara HMR som polisen sagt nej till.

Svensk Jakt har i en rad artiklar berättat om problematiken kring hur ett jaktvapen får eller inte får se ut enligt polisen.
Flera jägare har fått avslag när de sökt licens för en repeterstudsare med bland annat friliggande pistolgrepp. En detalj som polisen inte tycker är okej på ett jaktvapen.

 

Friliggande pistolgrepp

I söndags publicerade vi en artikel på vår webb där Anders Lindström, ordförande i Sveriges vapenhandlareförening, berättade om problematiken kring att jägare nekas licens för repetergevär med friliggande pistolgrepp och vikbar kolv.
Tyvärr så angav vi i den artikeln fel modellnamn på det vapen från Bergara som polisen sagt nej till. Det handlar inte om Bergara HMR, som är en slags sporterstudsare. I stället är det Bergaras modell BMP B-14 i kaliber .308 Winchester som fått nej av polisen. Vi har nu uppdaterat den tidigare artikeln med rätt modellnamn.

 

Drabbad jägare

Svensk Jakt har tagit del av ett mejl från en polis i vilket han skriver att Bergara BMP har ett friliggande pistolgrepp vilket polisen inte godkänner.
Vi har även pratat med den drabbade jägaren, som vill vara anonym. Jägaren uppger att han först sökte licens för en Tikka T3x Tac A1.
– När jag pratade med polisen sade de att min licensansökan aldrig kommer gå igenom. Då prövade jag istället söka licens på en Bergara BMP men där blev det också nej eftersom polisen ansåg att den har det ”farliga” pistolgreppet, säger jägaren.

Skribent

Lars-Henrik Andersson

lars-henrik.andersson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram