Nu lägger miljöåklagare Åse Schoultz ner förundersökningen gällande den tjuvskjutna varg som hittades dumpad i Gullmarsfjorden för ett år sedan. Foto: Johnny Olsson

Förundersökning om tjuvjakt på varg läggs ner

Miljöåklagare Åse Schoultz lägger ner förundersökningen gällande den tjuvskjutna varg som hittades i Gullmarsfjorden norr om Göteborg för ett år sedan.

Det var i Januari som Svensk Jakt kunde avslöja att en tjuvskjuten varg hittats av försvarets röjdykare på havsbotten nära Gullmarsfjorden på Västkusten.

Vargen hittades i slutet av maj förra året och hade lindats in i en presenning tillsammans med tyngder.

Polisen inledde en förundersökning eftersom det fanns misstankar om att det rörde sig om illegal jakt på rovdjur.

 

Skottskada

Vid obduktion och röntgenundersökning vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, hittades ett flertal metallfragment i bröstkorgen förenliga med kulrester efter skottskada.

– Jag har fått något tips men det har inte varit tillräckligt för att komma vidare och hittar ingen gärningsman. Jag skulle önska att folk klev fram. Det finns ju folk som vet något om det här, det är jag övertygad om, säger Åse Schoultz till Bohusläningen.

Hon säger till tidningen att hon kommer ta upp förundersökningen igen om hon har något mer att gå på, exempelvis om ett tips lämnas in till polisen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev