FACE kräver att de stora felen i EU-kommissionens förslag till förbud mot blyhagel i våtmark ska justeras. Foto: Olle Olsson

Fortsatt kamp mot omdiskuterat blyhagelförbud

Den europeiska jägarfederationen FACE ger inte upp försöken att stoppa de värsta konsekvenserna av förslaget om ett förbud mot blyhagel i våtmarker.

EU-kommissionen fick i början av september kvalificerad majoritet i den så kallade Reach-kommittén för sitt förslag om förbud mot blyhagel vid jakt i och intill våtmarker. Även Sverige röstade för kommissionens förslag.

Men förslaget är starkt omdiskuterat och ifrågasatt.

 

Välkomnar nytt förslag

Ett resolutionsförslag av parlamentsledamöterna Alexander Bernhuber, Ondřej Knotek och Andrey Slabakov om kommissionens läggs nu fram för omröstning i Europaparlamentets miljökommitté den 29 oktober.

Jägareförbundsfederationen FACE välkomnar detta förslag, som kräver att de stora felen i EU-kommissionens förslag ska justeras inom Reach-kommittén på ett koncist sätt.

 

Inte om utan hur

FACE anser att utfasningen av blyhagel i våtmark är viktig och har dessutom redan genomförts i 23 av medlemsländerna. Man protesterar mot hur konsekvenserna skulle bli om EU-kommissionens förslag genomförs rakt av.

FACE har producerat en kort video där David Scallan, generalsekreterare på FACE, vädjar till ledamöterna i EU-parlamentets miljökommitté att anta resolutionsförslaget. Se filmen här nedan.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev