I nästa vecka kommer förslaget om blyammunition i våtmarker upp för diskussion och röstning i EU:s REACH-kommitté. Foto: Martin Källberg

FACE fortfarande kritiskt till EU-förslag om blyammunition

EU-kommissionen publicerade nyligen sitt fjärde förslag om blyammunition i våtmarker, som kommer upp för diskussion och röstning den 3 september.

Det reviderade förslaget är fortfarande mycket tvetydigt, oproportionerligt och diskriminerande, anser FACE i ett pressmeddelande:

”Det har inte på något sätt tagits hänsyn till de stora problem som anfördes mot det första, andra och tredje förslaget. Det är upplagt för att orsaka ett antal allvarliga juridiska problem, inte bara för europeiska jägare utan också för tillsynsmyndigheter.”

 

För bred definition

FACE stöder (som Svensk Jakt tidigare skrivit) inte det aktuella förslaget från EU-kommissionen eftersom det föreslår statiska buffertzoner runt våtmarker, en kort övergångsperiod och ett vagt förbud för innehav av blypatroner vilket med automatik kriminaliserar jägare.

Det innehåller också en alltför bred definition av begreppet våtmark, anser FACE, som är en sammanslutning av europeiska jägarorganisationer.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev