En 50-årig man häktades under måndagen av Svea hovrätt. Han greps under helgen när han landade på Arlanda, och är en av fem misstänkta i jakthärvan i Västmanland. Foto: Lars-Henrik Andersson

Femte mannen blir kvar i häktet

En 50-årig man som tidigare häktats i sin frånvaro kommer att bli kvar i häktet. Han greps under helgen på Arlanda och under måndagseftermiddagen hölls en ny häktningsförhandling i Svea hovrätt, som ett led i den pågående förundersökningen om jakthärvan i Västmanland.

Mannen var utomlands på semester när han häktades i sin frånvaro, som en av fem män som är misstänkta i förundersökningen. 50-åringen greps när han återvände till Sverige, och under eftermiddagen hölls en ny förhandling.

Enligt SVT Västmanland beslutade Svea hovrätt att mannen ska fortsatt sitta häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott, förgöring och jakthäleri. Misstankarna rör bland annat illegal jakt på varg och lo.

 

Bevisningen för svag

En man i 60-årsåldern släpptes under måndagen. Misstankarna kvarstår mot mannen, men bevisningen håller enligt åklagare Lars Magnusson inte för att nå upp till sannolika skäl.

Fyra män sitter för närvarande häktade.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev