Jaktbrotten ska ha begåtts i trakten av Norberg i Västmanland.

Fem har begärts häktade för misstänkta jaktbrott

UPPDATERAD TEXT! Totalt fem personer har nu enligt Vestmanlands läns tidning begärts häktade för misstankar om bland annat grovt jaktbrott.

Häktningsförhandling mot en person från Norberg hålls redan i eftermiddag, enligt tidningen, dock i hans frånvaro eftersom man enligt uppgift inte vet var han befinner sig. Häktningsförhandlingar för de fyra övriga misstänkta som anhölls i fredags ska hållas under tisdagen.

Den ene mannens advokat, Sven Severin, säger att hans klient förnekar brott.

 

Advokat Sven Severin.

– Det jag kan säga är att han bestrider att han på något sätt ska ha gjort sig skyldig till jaktrelaterat brott. I övrigt vill jag inte uttala mig, säger Sven Severin till vlt.se.

Personerna har begärts häktade på sannolika skäl alternativt skälig misstanke för grovt jaktbrott. Den yngsta personen är 28 år och den äldsta 69 år. Övriga tre i 50–60 års ålder.

De påstådda brotten ska bestå av illegal jakt av varg, lodjur och kungsörn sedan 2014 och fram till i år, enligt Åklagarmyndighetens presstjänst. Polisutredningen gäller grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förberedelse till grovt jaktbrott.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev