Arkivbild: Patrik Svedberg

Misstänkt häktades inte

UPPDATERAD TEXT! Den person som åklagaren begärt häktad i sin frånvaro, en 50-årig man från Norberg misstänkt för bland annat grovt jaktbrott, häktades inte vid dagens förhandling i Västmanlands tingsrätt.

Tingsrätten meddelar att häktningsyrkandet avslagits och anhållningsbeslutet av mannen hävts. Tingsrätten ansåg inte att det fanns tillräcklig grund för häktning.
– Den utredning åklagaren redovisade var inte tillräcklig för att nå upp till graden av brottsmisstanke, skäligen misstänkt, säger domaren i målet, Karl-Åke Persson, till Svensk Jakt.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar på begäran av åklagaren, med hänvisning till förundersökningssekretess.

Mannen är misstänkt för två fall av grovt jaktbrott, förberedelse av grovt jaktbrott och förgöring, grovt brott. Han anhölls i fredags i sin frånvaro och man vet inte var han befinner sig.

Åklagaren hade i sin häktningsframställan hävdat att risk finns att mannen skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen och att det är av största vikt att han tas i förvar, men detta ogillades alltså av rätten.

I morgon förmiddag hålls häktningsförhandlingar mot de övriga fyra misstänkta.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev