Fyra personer i Västmanland misstänks för illegal jakt på varg, lodjur och kungsörn. Foto: Mostphotos

Fyra misstänkta för jaktbrott

Fyra personer i Västmanland har anhållits på sannolika skäl misstänkta för jaktbrott. Det framgår av ett pressmeddelande på Åklagarmyndighetens hemsida.

Enligt Åklagarmyndigheten är brottsrubriceringarna grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förberedelse till grovt jaktbrott. Brotten ska ha ägt rum från den 1 januari 2014 till och med den 26 oktober 2018.

– Brotten består i ett illegalt dödande av varg, lodjur och kungsörn. De misstänkta kommer under helgen att förhöras i närvaro av försvarare. Samtidigt fortsätter polisen sitt utredningsarbete, säger kammaråklagare Lars Magnusson på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, i pressmeddelandet.

 

Häktningsbeslut senast måndag

De fyra misstänkta personerna anhölls på fredagskvällen. Senast klockan 12 på måndag den 29 oktober ska åklagare besluta om de misstänkta ska begäras häktade eller inte.

Utredningen är inne i ett tidigt skede och åklagaren kommer inte att lämna ytterligare upplysningar i nuläget, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

 

Förbundet: ”Tar avstånd från alla former av illegal jakt”

– Vi kommenterar inte en pågående utredning, men det är välkänt att Jägareförbundet tar avstånd från alla former av illegal jakt. Vad gäller varg och lodjur förespråkar vi legal jakt, säger Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm till Svensk Jakt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev