Foto (i hägn): Ingemar Pettersson

Efter Svensk Jakts artiklar: Minister till svars om ökad vargstam

Ännu en riksdagspolitiker reagerar mot Naturvårdsverkets beslut att höja vargstammen.

Det var förra veckan som Svensk Jakt avslöjande att Naturvårdsverket höjer vargstammen ytterligare. Höjningen sker då Naturvårdsverket väljer att använda sig av en beskattningsmodell som får till följd att vargstammens referensvärde i praktiken kommer att vara betydligt högre än de 300 som tidigare sagts – och en ännu större höjning gentemot de 170–270 vargar som riksdagen beslutat.

 

Tre frågor

Lars Beckman (M). Foto: Riksdagen

Riksdagsledamot Lars Beckman (M) regerar på Naturvårdsverkets höjning. I en interpellation ställer han därför tre frågor till landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S).

De tre frågorna som Lars Beckman vill ha svar på är:

• Vilken dialog har skett mellan statsrådet och Naturvårdsverket i den här frågan?

• Vad avser statsrådet att vidta för generella åtgärder för att säkerställa att Naturvårdsverket och regeringen följer det fattade beslutet om 170–270 vargar?

• Om Sverige får en vargstam på över 600 vargar i närtid – ser statsrådet några negativa konsekvenser av det för dem som bor och verkar i vargtäta områden?

 

Ledningen till utskottet

Sedan tidigare har även Centerpartiets Daniel Bäckström reagerat mot Naturvårdsverket beslut. Det fick till följd att myndighetens ledning kallas till Miljö- och jordbruksutskottet för att förklara sig.

– Jag begärde att utskottet skulle bjuda in representanter från Naturvårdsverkets ledning för att redovisa vad det beslutat. I relation till riksdagsbeslutet på 170–270 vargar är det här en oerhört stor skillnad, sa Daniel Bäckström i en intervju med Svensk Jakt.

 

Webb-tv:

Så har vargstammens golv tiodubblats

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev