Riksdagen sa på onsdagen ja till M, KD och SD:s gemensamma budgetförslag, som bland annat innebär pengar för att minska Polisens handläggningstider vid licensansökan. Foto: Lars-Henrik Andersson

Budgetbeslut kan förkorta handläggningstider för vapenlicenser

Riksdagens beslut i budgetfrågan berör även jägarkåren. Bland annat får Polisen 50 miljoner kronor för att förkorta handläggningstider för vapenlicenser.

Det budgetförslag som M, KD och SD kommit överens om som ett gemensamt budgetförslag, vann onsdagseftermiddagens omröstning i riksdagen. För Magdalena Andersson, (S), som tidigare under dagen röstats fram som ny statsminister, innebär det att hon nu får bilda regering med uppgift att genomföra en högerbudget.

 

Kortare handläggningstider

Av budgetförslaget framgår att en av delarna kan gynna jägarkåren genom förkortade handläggningstider för vapenlicenser.

Samtidigt som Polisens förmåga att bekämpa grov brottslighet stärks så anser partierna att det är viktigt att skilja på illegala vapen som används i kriminell verksamhet och legala vapen som används av jägare och sportskyttar.

 

Utdrag ur den budget som klubbades av riksdagen.

Redan nästa år

Handläggningstiderna anses som allt för långa, och i väntan på att en eventuell ny jakt- och viltmyndighet kan ta över ansvaret för handläggningen anses det viktigt att stärka Polisens resurser. Därför tillförs myndigheten 50 miljoner kronor per år från 2022 för att göra det möjligt att förkorta handläggningstiderna för vapenlicenser.

Budgetförslaget som klubbades i riksdagen finns här.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev