Bra väderförhållandena gav bra utdelning i vargjakten i Värmland. Foto: Lars-Henrik Andersson

Bra jaktförhållanden i Värmland – åtta vargar fällda

Premium

UPPDATERAD. Totalt fälldes elva vargar den fjärde jaktdagen. Åtta i Värmland och i ett av jaktområdena är nu kvoten fylld och jakten avlyst.

Enligt jaktvårdskonsulent Gunnar Glöersen, som själv jagar i värmländska Forshagareviret, var förhållandena under torsdagen näst intill perfekta.
– Under natten föll det cirka en decimeter snö. Snöfallet upphörde kring midnatt och under dagen har temperaturen legat på ett par, tre minusgrader. Det har varit bra jaktförhållanden och därför var det väntat med ett bra jaktresultat. I Forshagareviret fälldes en tik, berättar Gunnar Glöersen.

Utanför jaktområdet

– Merparten av vargarna i reviret verkar dock hålla till utanför jaktområdet. Förmodligen är reviret större än jaktområdet. Det är säkrat sju vargar via dna i reviret, fortsätter Gunnar Glöersen.

Gunnar Glöersen. Foto: Boo Westlund

I Stacksjönreviret i Värmland fick sex vargar fällas. I dag sköts den sjätte vargen och därmed är kvoten fylld i det området och jakten är avlyst.

Vargar i Västmanland

I skrivande stund hade en varg fällts i Venabäckenreviret i Västmanland och en varg fälldes i reviret Almhöjden som delas mellan Västmanland, Örebro och Dalarnas län.
I Örebro län fälldes en varg i Greckenreviret.

 

Här följer du rapporteringen från vargjakten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev